Pesso Makaron Pszenno-Owsiany Wodzisław

Makaron Pszenno-Owsiany Wodzisław z firmy Pesso.
Mamy czasem ochotę na coś słodkiego, ale nie wiemy, co moglibyśmy zjeść bez wyrzutów sumienia.

Pieczenie ciasta wydaje się zbyt pracochłonne, a poza tym trzeba będzie przecież zjeść nie tylko ten jeden kawałek, ale całość. Chyba że podzielimy się z sąsiadką albo kolegami z pracy. Szybki, smaczny i zdrowy deser stworzymy na bazie Pesso Makaronu Pszenno-Owsianego. Nie trzeba go gotować, nadaje się do spożycia już po 5 minutach i nie zawiera żadnych chemicznych ulepszaczy – wyłącznie naturalne składniki. Może być bazą nie tylko deseru, ale też sałatki, z powodzeniem zastąpi ryż, tradycyjny makaron i ziemniaki.

Pesso Makaron Pszenno-Owsiany Wodzisław powstaje wyłącznie ze składników zbożowych, bez dodatku środków spulchniających, stabilizatorów i emulgatorów. Krótka lista składników zawiera tylko mąkę pszenną i owsianą oraz szczyptę soli. Wartość odżywcza porcji (45 g) – 164 kcal, a 100 g – 365 kcal. Po przygotowaniu możemy go użyć do stworzenia dania obiadowego albo deseru – na przykład z dodatkiem rodzynek, orzechów, miodu oraz owoców.

Wystarczy woda (wrzątek albo w temperaturze pokojowej, a nawet zimna) do zalania porcji potrawy. Po chwili mamy już gotowy makaron, który ma bardzo delikatny, neutralny smak i dlatego będzie świetną bazą do komponowania własnych dań.

Jest lekkostrawny – bez dodatku tłuszczu, jajek, cukru, chemicznych ulepszaczy smaku oraz cholesterolu. Jako produkt zbożowy jest za to skarbnicą naturalnego, roślinnego błonnika, który sprawia, że szybciej jesteśmy w stanie nasycić głód. Zawiera też węglowodany złożone, witaminy oraz sole mineralne.

Sposób przygotowania:

  • Na gorąco – porcję Pesso zalać taką samą ilością gorącej wody (na przykład 1 szklanka Pesso + jedna szklanka wody; 1 szklanka Pesso to około 2-3 porcje), następnie wymieszać i pozostawić pod przykryciem na ok. 2 minuty, ponownie wymieszać i odczekać jeszcze 3 minuty.
  • Na zimno – porcję Pesso zalać taką samą ilością zimnej wody, następnie wymieszać. Po około 10 minutach ponownie wymieszać i odczekać jeszcze 15 minut.

Opakowanie: 180 g (w środku książeczka z przepisami)
Cena: ok. 4,50 zł

Fot. Pesso
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama

 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat