Ta wyjątkowo lubiana i ceniona u nas potrawa, niezmiennie cieszy się ogromną sympatią i powodzeniem. Warto korzystać z tego kulinarnego dobrodziejstwa, jak najczęściej przygotowując je w domu lub korzystając z gotowych pierogów, równie smacznych jak te domowe.
Pierogi ruskie Jawo są idealną propozycją dla tych, którzy cenią sobie to klasyczne danie, nie mają jednak czasu na własnoręczne przygotowanie pierogów w domu.
Pierogi ruskie Jawo są lepione ręcznie, dlatego niczym nie ustępują domowym specjałom. Przyrządzane są według tradycyjnej receptury opartej na wyważonym połączeniu delikatnego ciasta i pysznego, puszystego farszu z sera, ziemniaków i cebulki, który bogato wypełnia po same brzegi każdego pysznego pieroga. Nie zawierają konserwantów ani żadnych sztucznych dodatków. Mogą się nimi cieszyć zarówno wielbiciele tradycyjnej kuchni, jak i wegetarianie, ponieważ produkt Jawo nie zawiera tłuszczu zwierzęcego.
Pierogi Jawo są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu - wystarczy gotować je w lekko osolonej wodzie przez 12 minut. Doskonale smakują okraszone zrumienioną cebulką i masłem, a także w nieco bardziej oryginalnej wersji np. z sosem serowo-ziołowym. Tradycyjna receptura, wyjątkowy farsz, miękkie ciasto oraz ręczna produkcja to tajemnica ich naprawdę pysznego smaku.
Firma: Jawo Sp. z o.o.
Produkt: Pierogi ruskie
Gramatura: 450 g
Cena: ok. 6,80 zł
Fot. Jawo
Informacja prasowa