Powrót do szkoły pełen smaku!

Dżemy i konfitury Herbapolu – sposób na pyszne śniadanie i kreatywny lunch box
Jesienny powrót do codziennych obowiązków to dla wielu rodzin czas organizacyjnych wyzwań. Poranna rutyna, przygotowywanie posiłków do szkoły i dbanie o różnorodne menu wymagają dobrego planu. Kluczem do udanego startu w nowy rok szkolny jest jednak nie tylko organizacja, ale też przyjemność płynąca z jedzenia. Marka Herbapol, ekspert w dziedzinie owoców, podpowiada, jak za pomocą dżemów i konfitur odmienić codzienne posiłki, by każdy dzień zaczynał się smacznie i z uśmiechem.

Rodzinne śniadania to nie tylko posiłek – to wspólnie spędzone chwile, które dają energię na cały dzień nauki i pracy. To także chwila, by celebrować małe przyjemności. Jednym z najprostszych sposobów na urozmaicenie porannych posiłków są dżemy i konfitury, które doskonale komponują się nie tylko z tradycyjnymi kanapkami. Podane z ciepłymi naleśnikami, chrupiącymi goframi, domowymi placuszkami czy jako dodatek do pożywnej owsianki, potrafią zamienić zwykłe śniadanie w prawdziwą ucztę dla podniebienia. Dzięki nim powrót do porannej rutyny staje się znacznie przyjemniejszy.

Kreatywność zamknięta w lunch boxie
Równie ważnym elementem codziennego menu dzieci jest drugie śniadanie. Posiłek spożywany w szkole powinien być nie tylko odżywczy, ale też apetyczny. Tu również z pomocą przychodzą produkty dżemowe, które inspirują do kulinarnych eksperymentów. Zamiast klasycznej kanapki, do lunch boxa można zapakować jogurt naturalny z kleksem ulubionego dżemu i granolą, pokrojoną w batoniki pieczoną owsiankę czy placuszki na zimno. Takie rozwiązania nie tylko świetnie smakują, ale też efektownie wyglądają, zachęcając do jedzenia. Dżemy i konfitury Herbapolu to prosty sposób, by szkolne posiłki nigdy nie były nudne.

Od klasyki po egzotykę – bogactwo smaków na każdą okazję
Sekretem udanych kulinarnych kompozycji jest różnorodność. W bogatym portfolio marki Herbapol miłośnicy klasyki znajdą tradycyjne smaki, takie jak truskawka czy wiśnia, które od lat goszczą na polskich stołach. Z kolei na tych, którzy poszukują nowych doznań, czekają wyjątkowe duety owoców polskich i egzotycznych. 
Na starcie jesiennego sezonu szczególnie warto sięgnąć po:

  • Dżem truskawkowy Herbapol – powstaje z wyłącznie polskich truskawek, które zapewniają mu wyjątkowy smak i aromat. To uniwersalna propozycja śniadaniowa – klasyk, który sprawdzi się w każdym porannym posiłku.
  • Dżem wiśniowy Herbapol – wytwarzany ze 100% wiśni nadwiślanki. To „królowa” wśród wiśni. Jej wyjątkowe walory i niezwykła esencjonalność sprawiają, że ten dżem zachwyca smakiem i aromatem.
  • Dżem Malina w tropikach – to oryginalne połączenie ulubionej maliny ze słodką, aromatyczną pomarańczą. Ten klasyczno-egzotyczny duet to doskonały sposób na urozmaicenie codziennych posiłków.

Dżemy Herbapolu nie zawierają gumy guar. Są dostępne w sklepach spożywczych, super- i hipermarketach na terenie kraju, a także w sklepie internetowym.

Cena:

  • Dżem truskawkowy Herbapol - ok. 4,99 zł/op.
  • Dżem wiśniowy Herbapol - ok. 4,99 zł/op.
  • Dżem Malina w tropikach Herbapol – 6,49 zł/op.

Fot. Herbapol
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama

 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat