Golonka pieczona wyśmienicie smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Aby przyrządzić smaczny, ciepły posiłek, wystarczy podgrzać ją w piekarniku lub mikrofalówce. To prosty i szybki sposób na doskonałe danie. Golonka została przygotowana z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego najwyższej jakości. Po upieczeniu mięso jest delikatne i rozpływa się w ustach. Idealnie komponuje się w klasycznym, prostym zestawieniu z musztardą czy chrzanem i pajdą świeżego chleba. Można ją też serwować z zasmażaną kapustą kiszoną i ziemniaczkami lub młodymi, zapiekanymi ziemniakami, słodkimi batatami, marchewką i szparagami.
Golonka pieczona nie zawiera glutenu i może być spożywana przez osoby, będące na diecie bezglutenowej. Dzięki symbolowi przekreślonego kłosa, który jest najbardziej rozpoznawalnym oznaczeniem żywności bezglutenowej, klienci szukający takich produktów, mogą z łatwością odnaleźć ją na sklepowej półce.
Fot. ZM Pekpol Ostrołęka
Informacja prasowa