Składniki:
Dodatkowo:
Piekarnik nagrzać do temperatury 190 st. C. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie delicjami. Masło rozpuścić i ostudzić. Do miski dodać wszystkie składniki i dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły, a masa była gładka. Ciasto powinno być gęste, przypominające budyń. Przelać ciasto do formy, wyrównać wierzch, powkładać trochę owoców do ciasta. Wstawić do piekarnika i piec w temp. 190 * C przez 30 minut. Ponownie zmniejszyć temperaturę do 120 st. C i piec kolejne 30 minut. Ostudzić sernik, rozpuścić galaretkę, poczekać aż lekko stężeje, poukładać na wierzchu owoce i zalać je galaretką. Schłodzić sernik w lodówce.
Ewelina Makoś
(ewelina.makos@dlalejdis.pl)
Fot. freepik