Zakwas buraczany to niepasteryzowany napój, przygotowany na bazie buraka z dodatkiem czosnku i przypraw. Przygotowanie go nie jest trudne, lecz wymaga czasu, bo aby zakwas zyskał moc, konieczne jest długotrwałe kiszenie warzyw, które zajmuje zazwyczaj około tygodnia. W Zakwasowni Rodziny Sadowskich powstają zakwasy według tradycyjnej receptury, zapewniającej kiszonce naturalny, wyważony smak. Warto po nie sięgnąć nie tylko od święta, bo zakwasy są bogate w probiotyki, które korzystnie wpływają na układ pokarmowy, układ krążenia i odporność. W okresie świątecznym gotowe zakwasy z Zakwasowni Rodziny Sadowskich doskonale sprawdzają się jako dodatek do tradycyjnego barszczu wigilijnego. Nadają mu wyrazistego aromatu i sprawiają, że zupa jest esencjonalna i ma piękny rubinowy kolor.
ZAKWAS Z BURAKÓW TRADYCYJNY
Niepasteryzowana i niefiltrowana żywa kiszonka, przyrządzona z buraków, czosnku oraz ziół: liści laurowych i ziela angielskiego zachowuje pełnię właściwości świeżych warzyw. Idealny jako składnik zbilansowanej diety, a także jako wytrawny składnik świątecznego barszczu.
ZAKWAS Z BURAKÓW Z CHRZANEM
Tradycyjny zakwas z buraka, wzbogacony chrzanem ma nową moc i pełen smaku twist. Nadaje świątecznemu barszczykowi wyrazistości i aromatu.
ZAKWAS Z BURAKÓW Z CHILI
Ten zakwas to nie tylko esencja buraczanego smaku, ale także wspaniała rozgrzewka na chłodne dni. Dodatek chili podkręca smak i działanie zakwasu, a do tego dodaje mu wyrazistej pikanterii.
Spróbuj także:
Wszystkie produkty solo i w zestawach są dostępne na stronie marki.
Fot. Pasieki Rodziny Sadowskich
Informacja prasowa