A co, jeśli powiemy Wam, że z gotowych dań prosto z zamrażarki możecie stworzyć wykwintny obiad? Warzywa to ważny element żywienia człowieka na każdym etapie życia – zawierają mnóstwo składników odżywczych, witamin, przeciwutleniaczy i błonnika. Dobrze jest więc uwzględnić je w codziennej diecie, oczywiście obok źródeł tłuszczu i białka, takich jak ryby. Blogerka Agata Jędraszczak z bloga kuchniaagaty pokazuje, jakie cuda stworzyć można przy użyciu dań FRoSTY. Poniżej znajdziecie przepisy na śniadanie i obiad, których przygotowanie nie zajmie Wam dłużej niż godzinę. I to łącznie!
W śniadaniu siła!
Choć w biegu często nie mamy na nie czasu, jemy „w locie” albo kupujemy coś na mieście, to weekendy są świetną okazją, aby stworzyć śniadanie mistrzów, rozpieszczając kubki smakowe swoje i swoich bliskich. I wcale się przy tym nie narobić! Daniem idealnym będzie szakszuka. To danie pochodzące prawdopodobnie z Tunezji lub Jemenu, które składa się z pomidorów, papryki i cebuli przyprawionych kuminem, w których gotuje się jajka na patelni, święci teraz absolutne triumfy! Swoją wersję szakszuki pokazuje również kuchniaagaty.pl – z toskańskimi Warzywami na patelnię od FRoSTY stanowi wyjątkowo udany zestaw.
Nudne obiady – spływajcie!
Jeśli usłyszymy, że na obiad będzie ryba, to prawie na pewno pomyślimy o zestawie: panierowany filet z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. I o ile jest to klasyk, który pewnie większości kojarzy się ze smakami dzieciństwa…tak czasem warto odmienić rybi los i zrobić ją w bardziej egzotycznym wydaniu. W wersji kuchniaagaty.pl x FRoSTA, tradycyjny mintaj zostaje odczarowany frytkami z batatów i salsą z mango. Pycha! A w dodatku gotowa w 20 minut. Nic, tylko gotować!
To jeszcze nie koniec – mamy dla Was w sumie 10 filmów z przepisami na dania wegetariańskie, wegańskie, obiady, kolacje, dla dzieci…i nie tylko. Wszystkie znajdziecie w playliście na YouTube Kulinarne inspiracje FRoSTY!
Smacznego!
Fot. FRoSTA
Informacja prasowa