Sernik na zimno z galaretką

Sernik na zimno z galaretką – Wodzisław.
Niewiele jest deserów, które smakują właściwie każdemu. Szybka sonda wśród znajomych z pewnością wykaże, że sernik na zimno, koniecznie z galaretką, to coś, co lubi większość z nas.

Nie wymaga pieczenia i doskonale smakuje. Jeżeli to proste ciasto wydaje się nam zbyt dużym wyzwaniem, sięgnijmy po gotowe składniki do jego zrobienia zamknięte w jednym pudełku. Sernik na zimno z galaretką Wodzisław uda się każdemu i doskonale sprawdzi się w roli deseru dla niespodziewanych gości – przecież nie musimy się przyznawać przyjaciołom, że skorzystaliśmy z małej pomocy w trakcie jego przygotowania...

Sernik na zimno Wodzisław z galaretką to sposób na szybki i łatwy deser, który sprawdzi się w każdej sytuacji – na podwieczorku z przyjaciółmi i na oficjalnej kolacji u teściów. Właściwie wszystko, czego potrzebujemy do jego zrobienia, znajdziemy w opakowaniu: mieszankę do przygotowania sernika na zimno i galaretkę Rubinową. Musimy tylko mieć pod ręką 600 ml mleka, czyli dwie i pół szklanki. Plus wodę do zrobienia galaretki. Niezbędny okaże się też mikser do szybkiego wymieszania składników. Niewielkim nakładem środków i wysiłku osiągniemy doskonały efekt, czyli ciasto, które zachwyci każdego łasucha.

Jak je zrobić? Przygotowujemy według przepisu znajdującą się w opakowaniu galaretkę i pozostawiamy do zastygnięcia w chłodnym miejscu. Miksujemy mieszankę do przygotowania masy sernikowej ze schłodzonym mlekiem i przekładamy ją do tortownicy. Wstawiamy do lodówki. Schłodzony sernik zalewamy tężejącą galaretką. Jeszcze tylko godzina chłodzenia w lodówce i ciasto gotowe. Jeżeli mamy ochotę, możemy dodać na spód biszkopty, a na wierzch owoce, ewentualnie wzbogacić masę sernikową o serki homogenizowane.

Wartość odżywcza po przyrządzeniu z mlekiem 2% tłuszczu i galaretką: 100 g (jedna porcja) – 499 kJ/118 kcal

Opakowanie: 268 g zawiera:

  • 193 g mieszanki do przygotowania sernika na zimno,
  • 75 g galaretki Rubinowej

Cena: ok. 5,50 zł

Fot. Wodzisław
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat