Delikatne, rozpływające się w ustach i aromatyczne sery Valbon nadają każdemu spotkaniu wyjątkowy charakter, ale ich walory warto odkrywać również na co dzień, delektując się niepowtarzalnym smakiem i najwyższą jakością.
Francuskie korzenie!
Magię serów pleśniowych odkryto ponad 700 lat temu we Francji – ojczyźnie serowarstwa. Od tego czasu popularność brie i camembert nie maleje – wręcz przeciwnie! To właśnie teraz sery pleśniowe przeżywają prawdziwy renesans, a ich kultowy smak zachwyca miłośników serowych przyjemności na całym świecie.
Valbon to ekspert w serach pleśniowych. Sprawdzone od lat receptury to gwarancja harmonijnego połączenia delikatnej skórki i kremowego wnętrza, które zapewniają aksamitną konsystencję i klasyczny smak prawdziwego pleśniowego sera.
Idealne spotkanie ze smakiem
Niegdyś brie i camembert gościły na stołach wyłącznie podczas specjalnych okazji, stając się synonimem ekskluzywnego i wyrafinowanego dodatku kulinarnego. Z czasem zaczęto odkrywać ich potencjał jako przekąsek podczas spotkań towarzyskich, przyjęć i eleganckich kolacji. Sery pleśniowe w towarzystwie dodatków - winogron, fig, orzechów włoskich czy deski wędlin – to znakomity pomysł na wykwintne menu. Ale przyjemność płynącą z jedzenia serów pleśniowych warto odkrywać każdego dnia.
Najwyższej jakości Valbon Brie w połączeniu z chrupiącą bagietką o poranku? A może plasterki łagodnego, ale bogatego w smaku sera Camembert na kanapce w pracy lub w lunchowej sałatce? Smakiem serów pleśniowych można rozkoszować się o różnych porach i przyrządzać spontaniczne przekąski, za każdym razem na nowo odkrywając coraz to nowe połącznia smakowe. Zawsze jest czas na idealne spotkanie ze smakiem serów Valbon!
Fot. Valbon
Informacja prasowa