Świąteczny smak: orzechy, owoce i mak
Święta kojarzą się z wyjątkowymi smakami, wśród których ważne miejsce zajmują chrupiące orzechy, suszone owoce i delikatny mak. W ofercie marki KRESTO znajdują się różnorodne rodzaje orzechów: od włoskich i laskowych po pekan, brazylijskie, nerkowce, pinii, orzeszki ziemne i pistacje. Dzięki temu wygodne staje się przygotowywanie zarówno tradycyjnych przysmaków, jak i nowoczesnych kompozycji. Wysokiej jakości żurawina KRESTO znakomicie dopełnia smak pieczonych mięs, a suszone morele i śliwki stanowią nieodzowny składnik farszy, kompotów oraz wigilijnych wypieków.
Bożonarodzeniowe przysmaki migdałowe
Chętnie wykorzystywane przy szykowaniu świątecznych przysmaków są także migdały o niepowtarzalnym, delikatnym smaku. To kluczowy element wielu przepisów na ciasta, farsze i desery. Oferta marki KRESTO obejmuje zarówno całe migdały, jak i w formie blanszowanej, w płatkach czy w słupkach. To pozwala na realizację różnorodnych pomysłów. Na przykład migdały w postaci słupków lub płatków idealnie nadają się jako posypka do rogalików czy bułeczek z jabłkami i cynamonem. Z kolei migdały blanszowane dodają charakterystycznej chrupkości ciastom takim jak babka czy bożonarodzeniowy keks.
Tradycyjna linia KRESTO to bogata gama bakalii w praktycznych opakowaniach. Zróżnicowane gramatury (100, 200 lub 500 gram) pozwalają na wybór opcji dostosowanej do potrzeb konkretnej rodziny, dzięki czemu przygotowywanie świątecznych dań i deserów jest bardzo wygodne. Orzechy, migdały i suszone owoce KRESTO to kompletna baza do realizacji świątecznych receptur.
Fot. Kresto
Informacja prasowa