TRADYCYJNE ZUPY PROFI

TRADYCYJNE ZUPY PROFI TERAZ W NOWEJ ODSŁONIE.
Z końcem roku firma Profi zmienia opakowania linii tradycyjnych zup gotowych do spożycia. Zmiana opakowań obejmuje 16 produktów – zup w najpopularniejszych polskich smakach.

Historycznie najstarsze zupy w Polsce to m. in.: grochówka, zupa grzybowa, zupa pomidorowa, kapuśniak, barszcz biały, żurek z jajkiem. Te staropolskie potrawy cieszą się uznaniem w każdym domu, a do tradycji ich spożywania nawiązuje polska firma Profi, oferując na rynku szesnaście gotowych zup, przyrządzonych wg staropolskich receptur przy użyciu świeżych warzyw oraz wysokiej jakości mięs. Ulubione zupy Polaków dostępne są teraz w nowych opakowaniach.

W gamie zup Profi  gotowych znajdują się:

  • zupa pomidorowa z mięsem z indyka
  • zupa pomidorowa z makaronem
  • zupa ogórkowa z mięsem z indyka
  • zupa grochowa z kiełbasą wieprzową
  • zupa pieczarkowa z mięsem wieprzowym
  • zupa grzybowa z suszonych grzybów
  • zupa jarzynowa z mięsem wieprzowym
  • fasolka po bretońsku z kiełbasą wieprzową
  • żurek z kiełbasą wieprzową
  • barszcz biały
  • krupnik z mięsem z indyka
  • kapuśniak z mięsem wieprzowym
  • barszcz ukraiński z koperkiem
  • zupa strogonow
  • zupa gulaszowa z warzywami i tymiankiem
  • flaki wieprzowe z warzywami


Krótka historia zupy:
Według źródeł historycznych, pierwsza zupa na świecie pojawiła się ok. 4000 lat temu, i co ciekawe, na długo przed wynalezieniem tradycyjnego garnka. Gotowana była w dołku wykopanym w ziemi, wyłożonym skórą, do którego wkładano mięso i pierwsze, znane neandertalczykom, jadalne składniki. Zalewano je gorącą wodą, a dokładane kamienie, uprzednio ogrzane w ogniu, utrzymywały wysoką temperaturę potrawy w trakcie gotowania. Tak narodziła się pierwsza zupa! Zupa, w swojej wędrówce po kontynentach na przestrzeni epok i lat, ewoluowała w przeróżnych formach, pozostawiając do dziś wiele wariantów smakowych, charakterystycznych dla danego zakątka świata: kraju, regionu czy miasta.

Tradycyjne zupy Profi – teraz w nowych opakowaniach!

Powyżej: Wybrane zupy PROFI. Waga 450 g. Cena detal. ok. od 3,99 do 4,99 zł w zależności od rodzaju. Sposób przygotowania: przelać do garnka i podgrzewać ok 2-3 min. na wolnym ogniu lub podgrzewać w talerzu, w kuchence mikrofalowej (moc 750 W) przez ok. 3-4 min.

Fot. Profi
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat