Twaróg półtłusty Czarnocin

Z krainy mlekiem płynącej.
Nawet jeżeli nie lubimy mleka, nie warto rezygnować również z jego przetworów. Tradycyjny polski twaróg jest lekkostrawny, niskokaloryczny, a zawiera mnóstwo dobroci dla naszych kości, mięśni i mózgu.

Należy do serów niedojrzewających i najlepszy jest świeży – znajdziemy dla niego mnóstwo zastosowań w kuchni. Jest niedrogi, smaczny i uniwersalny. Wypróbujmy na przykład Twaróg półtłusty Czarnocin, polskiej marki dostarczającej nam nabiał od 29 lat.

Twaróg półtłusty Czarnocin jest niskokaloryczny, lekkostrawny i bogaty w składniki odżywcze, których nie może zabraknąć w diecie dzieci i dorosłych. Zawarte w twarogu białko nasz organizm wykorzystuje do tworzenia i odbudowy mięśni oraz skóry. A także rozpuszczalne w tłuszczu witaminy, między innymi witaminę D oraz fosfor i wapń, bez których zafundujemy sobie na starość osteoporozę, a swoim dzieciom krzywicę.

Półtłusty twaróg Czarnocin powinien na stałe zagościć w naszej lodówce. Przyda się do potraw na słodko i wytrawnie. Począwszy od najprostszej kanapki, którą można wzbogacić na milion sposobów, dodając do niej owoce, warzywa, miód oraz zioła. Poprzez naleśniki, makaron – z sosem owocowym, ale i ze szpinakiem, rzodkiewką, pietruszką, szczypiorkiem. A na ciastach i nadzieniu do bułeczek na ciepło kończąc.

Twarogi są najbardziej znaną i cenioną grupą produktów spod szyldu Czarnocina. Swoją wyjątkową delikatność i smak zawdzięczają specjalnie dobranym żywym kulturom bakterii, wykorzystaniu świeżego mleka odbieranego od lokalnych rolników i ręcznej produkcji. Na każdym etapie są pod ścisłą kontrolą serowarów. Cały cykl ich wytwarzania nawiązuje do metod stosowanych przez nasze babcie. Jedynie skala jest nieco większa. Bezpośrednie zaangażowanie i nadzór człowieka nad każdym etapem produkcji sprawiają, że twarogi Czarnocin smakują wybornie. Warto szukać w sklepach twarogów z charakterystyczną krateczką po chustach serowarskich.

Do czego?

  • Na kanapkę, do sałatki, do nadzienia.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 120 kcal (506 kJ)
  • Tłuszcz: 4,0 g
  • W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
  • Węglowodany: 3,1 g
  • W tym cukry: 3,1 g
  • Białko: 18,0 g
  • Sól: 0,1 g

Opakowanie: kostka ok. 300 g, kostka ok. 600 g
Cena za kilogram: 17 zł

Fot. Milkpol
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat