Jako dzieci mogliśmy podpatrywać nasze babcie, które magicznym sposobem, przy pomocy specjalnych chust odcedzały ser, serwowany później wnukom na kanapki. Jego smak trudno zapomnieć, bo to wspomnienie dzieciństwa, czyli najlepszych lat naszego życia. Wydawałoby się, że trudno go będzie znaleźć dzisiaj, ale okazuje się, że to możliwe. Najlepszym dowodem są twarogi polskiej marki Czarnocin, wśród nich również ten wiejski, w 100% naturalny.
Twaróg wiejski 100% Czarnocin zawiera wyłącznie pasteryzowane mleko najwyższej jakości i żywe kultury starannie dobranych bakterii. Bogaty w pełnowartościowe, łatwo przyswajalne białko, wapń i cały zestaw witamin oraz mikrolelementów. Uhonorowano go w 2018 roku prestiżową nagrodą Produkt Tradycyjny i Regionalny na IX Forum Rynku Spożywczego i Handlu.
Twarogi są najbardziej znaną i cenioną grupą produktów spod szyldu Czarnocina. Swoją wyjątkową delikatność i smak zawdzięczają specjalnie dobranym żywym kulturom bakterii, wykorzystaniu świeżego mleka odbieranego od lokalnych rolników i ręcznej produkcji. Na każdym etapie są pod ścisłą kontrolą serowarów. Cały cykl ich wytwarzania nawiązuje do metod stosowanych przez nasze babcie. Jedynie skala jest nieco większa. Bezpośrednie zaangażowanie i nadzór człowieka nad każdym etapem produkcji sprawiają, że twarogi Czarnocin smakują wybornie. Warto szukać w sklepach twarogów z charakterystyczną krateczką po chustach serowarskich.
Do czego?
Na kanapkę, do sałatki, do nadzienia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Opakowanie: kostka ok. 300 g
Fot. Milkpol
Informacja prasowa