Nowy Twaróg z ziołami z Czarnocina da nam przedsmak wakacji, gwarantując jednocześnie solidną dawkę zdrowego białka i tłuszczu z najwyższej jakości sera. Tradycyjny, polski twaróg wzbogacono mieszanką suszonych pomidorów, bazylii, oregano i czosnku, tworząc nowy przysmak, który z pewnością zagości na dłużej na naszych stołach.
Nowy Twaróg z ziołami z Czarnocina jest wytwarzany tradycyjną, ręczną metodą ze świeżego, pasteryzowanego mleka. To połączenie swojskiego, polskiego twarogu ze smakiem i aromatem śródziemnomorskich ziół najwyższej jakości. Zawiera starannie wyselekcjonowaną mieszankę suszonych pomidorów, bazylii, oregano i nutkę czosnku, pozwalając rozkoszować się całą paletą doznań smakowych.
Struktura nowego Twarogu z ziołami pozwala go albo tradycyjnie pokroić, albo rozdrobnić czy pokruszyć. Wielbiciele rozsmarowywania farszu na naleśnikach mogą go wymieszać ze śmietanką albo jogurtem i używać w swój ulubiony sposób. Będzie świetnym składnikiem bazowym past twarogowych, farszu do pierogów czy ciasta. Wzbogaci smak sałatki albo surówki ze świeżych warzyw. Stać się może idealnym towarzyszem spotkań z przyjaciółmi, bo nadaje się do pokrojenia na deskę serów i leniwego smakowania.
Zawiera w swoim składzie tylko 1% soli.
Twarogi są najbardziej znaną i cenioną grupą produktów spod szyldu Czarnocina. Swoją wyjątkową delikatność i smak zawdzięczają specjalnie dobranym żywym kulturom bakterii, wykorzystaniu świeżego mleka odbieranego od lokalnych rolników i ręcznej produkcji. Na każdym etapie są pod ścisłą kontrolą serowarów. Cały cykl ich wytwarzania nawiązuje do metod stosowanych przez nasze babcie. Jedynie skala jest większa. Bezpośrednie zaangażowanie i nadzór człowieka nad każdym etapem produkcji sprawiają, że twarogi Czarnocin smakują wybornie.
Do czego?
Opakowanie: kostka ok. 300 g (cena za kilogram ok. 24,50 zł)
Fot. Milkpol S.A.
Informacja prasowa