Teraz coraz częściej wykorzystywane są na wiele sposobów stanowiąc podstawę sycących dań obiadowych, bazę do fantazyjnych zapiekanek, czy główny składnik pysznych, oryginalnych sałatek idealnych na lunch lub kolację.
Uszka z mięsem Jawo są przygotowane według tradycyjnej receptury. Dzięki starannie dobranym najlepszej jakości składnikom i przyprawom są niezwykle smaczne i aromatyczne. Delikatne ciasto uszek jest miękkie, nie rozgotowuje się i wraz z pysznym, bogatym nadzieniem z wieprzowiny i wołowiny tworzy sycącą kompozycję, dającą wiele możliwości kulinarnych.
Tradycyjnie dodaje się je do barszczu lub rosołu. Można je także serwować na wiele oryginalnych sposobów - na przykład z sosem i surówką staną się daniem obiadowym, mogą być także głównym składnikiem oryginalnych sałatek i zapiekanek. Takie danie nie tylko urozmaica codzienne, domowe menu, ale z powodzeniem można serwować je na imprezach i świątecznych uroczystościach.
Uszka z mięsem Jawo nie zawierają substancji konserwujących ani żadnych sztucznych barwników. Ich przygotowanie jest proste nawet dla nowicjusza w świecie kulinariów. Wystarczy wrzucać je partiami na 3 l osolonego wrzątku, gotować przez ok. 12 minut i gotowe!
Firma: Jawo Sp. z o.o.
Produkt: Uszka z mięsem
Gramatura: 450 g
Cena: ok. 8,50 zł
Fot. Jawo
Informacja prasowa