Wszystko o pastach orzechowych z Manufaktury Rodziny Sadowskich

Nowości w ofercie znanej polskiej manufaktury. Wybierz pastę orzechową dla siebie.
Pyszne orzechy są do chrupania, a smakowite pasty orzechowe idealnie nadają się do smarowania. Starannie dobrane orzechy, zmielone na gładki, jedwabisty krem to 100% natury i prosty sposób na pyszną rewolucję na talerzu. A zatem jaką pastę wybrać na początek dnia? Która najlepiej sprawdzi się do kanapek, a która nada wyjątkowego smaku owsiance?

PASTA ORZECHOWA A MASŁO ORZECHOWE
Masło orzechowe to najbardziej znana pasta orzechowa. Jest wyrabiana z orzechów arachidowych, zwanych popularnie ziemnymi lub fistaszkami, które zmielone na jedwabistą masę tworzą łagodny w smaku, delikatny krem. Najlepiej smakuje na toście, ale jest także nieoceniona w kuchni azjatyckiej. Łyżeczka pasty fistaszkowej doskonale zastąpi słodką przekąskę. Pasta orzechowa z Manufaktury Rodziny Sadowskich to w 100% naturalny krem z orzeszków ziemnych, który oprócz smaku, zawiera moc zdrowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, białko oraz magnez i witaminę E. Dla fanów przyjemności z  chrupania występuje także w wersji crunchy – z delikatnie wyczuwalnymi kawałkami niezmielonych orzeszków, a dla tych, którzy lubią smakowy twist –  w wersji z solą himalajską.

  • Pasta orzechowa ,
  • Pasta orzechowa crunchy,
  • Pasta orzechowa z solą himalajską

Cena: 14,90 zł / 300 g

PASTA Z NERKOWCÓW
Równie smaczna, lecz bardziej słodka w smaku jest pasta z orzechów nerkowca. Swoją subtelną słodycz zawdzięcza jednak wyłącznie naturze. Orzechy nerkowca same w sobie są wyjątkowo smaczne, a  najlepszy krem to ten, który składa się w 100% wyłącznie z orzechów. Wybierając pastę z nerkowców warto więc zwrócić uwagę, czy nie ma w niej dodatkowego cukru ani sztucznych dodatków.

Pasta z orzechów nerkowca z Manufaktury Rodziny Sadowskich zawiera w składzie wyłącznie najlepszej jakości prażone orzechy nerkowca, które są źródłem białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin z grupy B, witaminy C, E i K a także magnezu i potasu. Subtelna słodycz kremu pasuje doskonale do porannej owsianki lub jaglanki lub do kromki świeżego pieczywa.

  • Cena: 29,90 zł / 300 g

PASTA KOKOSOWA
Jest kremowa, gęsta i pachnie egzotycznymi wakacjami. Pasta kokosowa to nic innego jak dokładnie zmielony miąższ ze środka orzecha kokosowego. Jej delikatny smak nie potrzebuje wzmacniania żadnymi dodatkami : solą ani cukrem, za to świetnie uzupełnia owocowe desery i egzotyczne przekąski.

Pasta kokosowa z Manufaktury Rodziny Sadowskich ma treściwą konsystencję w 100% z miąższu z kokosa. Jest bogata w zdrowe tłuszcze, błonnik, a także potas, magnes, żelazo oraz witaminy D i K. Pastę najlepiej przechowywać w cieple – wówczas nabiera kremowej konsystencji, idealnej do smarowania.

  • Cena: 14,90 / 300 g

PASTA Z MIGDAŁÓW
Naturalny marcepanowy przysmak bez dodatku cukru jest tylko jeden – oczywiście pasta z migdałów. Naturalne nasiona migdałowca są bardzo aromatyczne, a ich smaku nie sposób pomylić z innymi orzechami. Są naturalny źródłem witaminy E i B2, a także miedzi, manganu, cynku i potasu w dobrze przyswajalnej postaci.

Pasta z migdałów z Manufaktury Rodziny Sadowskich powstaje wyłącznie ze zmielonych migdałów, które na długo zachowują swój naturalny charakterystyczny zapach. To dlatego idealnie sprawdza się jako składnik sosów, kremowych ciast i deserów. Jest także zdrową alternatywą dla słodkich przekąsek.

  • Cena: 29,90 zł / 300 g

Fot. Pasieki Rodziny Sadowskich
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat