Warto zaznaczyć, że mają również doskonały smak i można z powodzeniem dodawać je do ciast, sałatek oraz deserów. Świetnie spisują się również jako samodzielna przekąska. Sprawdź 3 kulinarne przepisy z nimi w roli głównej!
Orzechy włoskie na śniadanie
Składniki:
Sposób wykonania:
Orzechy włoskie prażyć na patelni przez około 5 minut. Następnie rozdrobnić je tłuczkiem. Dodać łyżkę miodu i szczyptę soli. Zmiksować na gładką masę. Spożywać na chrupkim pieczywie lub jako dodatek do porannej owsianki.
Koktajl z suszonymi morelami
Składniki:
Sposób wykonania:
Wszystkie produkty przełożyć do naczynia. Zmiksować do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Podawać w wysokiej szklance.
Naleśniki z żurawiną i białym serem
Składniki:
Farsz:
Ciasto na naleśniki:
Sposób wykonania:
Farsz: Zmiksować razem żurawinę, twaróg, jajko i dodać syrop klonowy.
Fot. Bakal
Informacja prasowa