Domowe pączki?

Spróbuj przepisów Kingi Paruzel i Pawła Małeckiego – w wersji tradycyjnej oraz fit!
Ach, ten Tłusty Czwartek! Dzień pysznych kalorii i ulubione święto miłośników słodkości. Jeśli i ty należysz do tego grona, być może zechcesz poczęstować bliskich najlepszymi pączkami? Z pomocą przybywają prowadzący Kuchni Lidla: kulinarna artystka Kinga Paruzel oraz mistrz cukiernictwa Paweł Małecki. Poznaj ich dwa przepisy na pączki domowej roboty: tradycyjne oraz fit. Które wolisz?

Puszyste, okrągłe i wypełnione pysznym, kremowym nadzieniem – pączki stały się symbolem Tłustego Czwartku. Nie ma lepszych niż te przygotowane własnoręcznie. W jednym z odcinków Kuchni Lidla, Kinga Paruzel oraz Paweł Małecki dzielą się ulubionymi przepisami na domowe pączki. Paweł przygotowuje tradycyjny, smażony wypiek z  budyniowym kremem, Kinga stawia z kolei na nowoczesne pączki, odpowiednie dla osób dbających o linię. Smakują równie dobrze, a przy tym powstają ze zdrowych składników, m.in. mąki orkiszowej, cukru trzcinowego i oleju kokosowego. Ale to nie wszystko! Pączki są nadziewane powidłami śliwkowymi, a lukier składa się z syropu klonowego oraz kremu kokosowego. No i najważniejsze: pączki Kingi nie wymagają smażenia. Wystarczy… ugotować je na parze!

Na stronie Kuchni Lidla można znaleźć ten i wiele innych, słodkich przepisów. Wszystkie produkty, wykorzystane do przygotowania wypieków, są dostępne w sklepach Lidl Polska.

Fot. Lidl Polska
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat