Hamburgery z najlepszymi dodatkami od WSP „Społem”

Fenomen hamburgerów - dlaczego tak je lubimy.
28 maja obchodzimy Światowy Dzień Hamburgera, czyli dania które podbiło najpierw USA, a potem cały świat, dzięki temu, że jest smaczne i proste w przygotowaniu. Tę potrawę możemy zjeść w swoim ulubionym lokalu, ale też przyrządzić samemu w domu.

Kanapka stanie się bardziej wyrazista, kiedy dodamy pyszne sosy, pasujące do soczystych składników.  Warto więc postawić na jakość i wybrać produkty WSP „Społem” z serii Food Truck lub sięgnąć po tradycyjne rozwiązania, jak Majonez Kielecki, Ketchup Kielecki lub Musztarda Kielecka.

Hamburger – skąd pochodzi i dlaczego jest taki popularny?
Hamburgera po raz pierwszy zaserwowano w Stanach Zjednoczonych, a swoją nazwę zawdzięcza niemieckiemu, portowemu miastu. Właśnie stamtąd pochodzili imigranci, którzy w Ameryce przygotowali „Hamburger steak”, czyli kotlet z wołowiny. Na samym początku mięso było podawane bez pieczywa, a jedynie w towarzystwie sałaty, musztardy i majonezu. Z biegiem lat przepis ewoluował i tak powstało to danie w obecnej formie. Potrawa zyskała ogromną popularność, najpierw w USA, a potem na całym świecie, w tym także w Polsce.

Nie ma jednego przepisu na hamburgera. Przyrządzany jest on obecnie w wielu wariantach, zarówno jeśli chodzi o rodzaje mięsa, jak i bogactwo pozostałych składników. Możemy zdecydować się na tę potrawę w którejś z popularnych sieci dań fast food bądź przygotować ją samemu w domu.

Polacy pokochali hamburgery za ich różnorodność i prostotę. Nieprzypadkowo swoje święto ta kultowa potrawa obchodzi pod koniec maja. W szczycie sezonu grillowego, nabieramy szczególnej ochoty na to danie. Najlepiej smakuje w towarzystwie bliskich i pysznych sosów, jak choćby te z serii Food Truck WSP „Społem”.

Tradycyjne czy grillowe?
Wybór dodatków zależy od indywidualnych preferencji. Idealnym rozwiązaniem są Sosy Kieleckie takie, jak: czosnkowy, amerykański, tysiąca wysp oraz tegoroczna nowość - prażona cebulka. Śmietankowy sos czosnkowy WSP „Społem” stworzony z dodatkiem warzyw i wina będzie doskonały dla miłośników łagodnych potraw. Sos amerykański dzięki swojej kremowej konsystencji pasować będzie do mięs każdego rodzaju, a orientalne przyprawy, które ma w składzie nadadzą hamburgerom wyrazistego smaku. Oryginalny, doskonałej jakości sos tysiąca wysp łączy w sobie walory majonezu oraz pomidorów,  dzięki czemu nasza kanapka stanie się wyjątkowa. Z kolei chilli oraz curry w nowym sosie prażona cebulka będą perfekcyjnym dopełnieniem dań dla wielbicieli lekko pikantnych smaków.

Sosy Food Truck WSP „Społem” idealnie pasują także do frytek lub pieczonych ziemniaków, które często idą w parze z hamburgerem. Zaś osoby cieniące klasyczny smak mogą sięgnąć po tradycyjne produkty WSP „Społem”. Kultowy Majonez Kielecki lub Musztarda Kielecka także doskonale komponują się z hamburgerami. Pozbawiony konserwantów, gęsty Ketchup łagodny będzie stanowił wyśmienity dodatek dla fanów ponadczasowych połączeń. Znajdzie się też coś dla wielbicieli pikantnych potraw. Mogą wybrać wersje na ostro, w której sprawdzi się Majonez Kielecki z Papryką Chipotle lub Ketchup Kielecki Pikantny.

Szukając sosów, które idealnie komponują się z potrawami oraz przepisów na smaczne dania, warto zajrzeć na stronę WSP „Społem”.

Fot. WSP „Społem”
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama

 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat