W sezonie na grilla cieszymy się wiosną i wzajemną bliskością. Wreszcie możemy opuścić duszne kuchnie, zamienić je na grille i wyszaleć się na wspólnym biesiadowaniu.
W zacnym gronie i w pięknej scenerii nawet zwykły kawałek kiełbasy może smakować nadzwyczajnie. Pod warunkiem, że potrawom dodamy pikanterii lub łagodnie podkreślimy ich smak.
Kotlin - z miłości do grilla
Apetyt na karkówkę, kiełbasę, żeberka czy steki zaostrzy ketchup Z Piekła Rodem Kotlin. Charakterek ma również ketchup Pikantny, w którym jest jeszcze więcej dojrzewających w słońcu pomidorów.
Oczywiście grillować można nie tylko mięso, pyszna jest też ryba z rusztu czy warzywa. Na grilla warto więc zabrać cukinię, paprykę, cebulę i pieczarki. Ich smak podkreśli dodatkowa włoska nuta czosnku i bazylii w ketchupie Czosnek-Bazylia. Po godzinach to właśnie ten ketchup ratuje makarony i dania włoskie. Bazylię z dodatkiem oregano znaleźć można również w ketchupie Ziołowym Kotlin. A trochę orientu ma w sobie ketchupu Kebab – najlepszy w połączeniu z wołowiną, kurczakiem lub wieprzowiną.
Dla każdego coś pomidorowego
W wiosennym menu gospodarze powinni uwzględnić gusta wszystkich gości. Pod ręką warto więc mieć opcję dodatku w postaci ketchupu Łagodnego. Taki dodatek pasuje w zasadzie do każdego rodzaju posiłku, nadając mu dodatkowej, pomidorowej głębi.
Miłośnicy dań w wielu smakach powinni sięgnąć po ketchup Hot Dog Kotlin. Połączenie majonezu, musztardy i ketchupu to dobra propozycja do kanapek pieczonych na grillu, zapiekanek lub rumieniących się na ruszcie ziemniaczków.
Podczas wiosennych biesiad honorowym gościem powinien być również Ketchup o smaku pomidorów malinowych. Smakuje jak z ogródka i spełni się zarówno jako dodatek do mięs, jak i warzyw.
Do grillowania na ostro:
Ketchup z piekła rodem, Ketchup pikantny
Do łagodnego grillowania:
Ketchup czosnek-bazylia, Ketchup ziołowy, Ketchup kebab, Ketchup hot-dog
Gość honorowy każdej biesiady:
Ketchup polski z pomidorów malinowych
Fot. Agros-Nova
IP