W ostatnim czasie produkty roślinne stają się coraz popularniejsze, nie tylko wśród wegetarian i wegan. Sięgają po nie świadomi konsumenci dbający o dietę i linię, alergicy – np. uczuleni na laktozę, czy sportowcy, którzy udowadniają, że dieta oparta na roślinach daje mistrzowskie efekty. Spora grupa konsumentów to po prostu osoby ciekawe ich smaku, konsystencji, możliwości wykorzystania w kuchni.
Szczególnym powodzeniem cieszą się roślinne alternatywy mleka oraz przetworów mlecznych – deserów czy jogurtów. Wśród nich wyróżnia się Bio kokosowy vegangurt PlantON. To rewolucyjny produkt, który został smakowicie skomponowany z ekologicznych składników pochodzenia roślinnego. Jego unikalna receptura opiera się na kremowym mleczku kokosowym, które posiada delikatnie słodki smak pochodzący z natury. Dodatkowo zawiera wiele cennych składników, m.in. błonnik, minerały oraz witaminy*. Vegangurt ma prosty skład, w którym nie ma miejsca na gluten, laktozę czy konserwanty. To doskonały kandydat na zdrowy deser, który możesz bez obawy podać swojemu dziecku lub zjeść sama, nawet jeśli dbasz o linię. Podobnie jak BIO Lekki Chrup- Prażony kokos, czyli doskonałą roślinną przekąskę z dodatkiem amarantusa i kaszy jaglanej, która została starannie wypieczona w piecu bez tłuszczu.
Prawdziwie naturalne i zdrowe produkty są oznaczone logo systemu rolnictwa ekologicznego. Charakterystyczny zielony listek na opakowaniu gwarantuje ekologiczne pochodzenie składników produktu, najwyższą i stale kontrolowaną jakość oraz doskonały smak pochodzący z natury.
Włącz je do swojej codziennej diety i przełącz sią na rośliny. Bo tak jest naturalnie i zdrowo!
* Źródło: https://www.medonet.pl/zdrowie,mleko-kokosowe---pyszny-smak-i-bogactwo-witamin,artykul,1734838.html