Precyzyjna rozbiórka i obróbka mięsa jest w większości lokali gastronomicznych na porządku dziennym. Dlatego, jeśli w Twoim menu znajduje się mięso, to warto wyposażyć się w ostre i wysokiej jakości noże jak m.in. tasak kuchenny. Profesjonalne akcesoria masarskie powinny charakteryzować się wydajnością, precyzją wykonania oraz solidnymi materiałami, z których zostały wyprodukowane.
Rozbieranie mięsa jest zajęciem, które wymaga od nas dużo energii oraz czasu. Cały proces jest niemożliwy do wykonania, jeśli nie mamy na wyposażeniu odpowiednich urządzeń i przyborów kuchennych. Zwykłe noże mogą sobie nie poradzić z dużymi kawałkami mięsa i kośćmi, dlatego warto zakupić tasak kuchenny lub różnej wielkości topory masarskie. Są to noże, które charakteryzują się ostrzem ostrym jak brzytwa, który niesamowicie precyzyjnie rozdrabnia i rozcina mięso.
Te produkty są najczęściej wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która odporna jest na działanie korozji, uszkodzenia mechaniczne takie, jak np. zadrapania lub pęknięcia, a także na działanie wysokich i niskich temperatur. Istotnym aspektem podczas wyboru noży, jakimi są topory masarskie, jest ich waga. Zbyt ciężkie mogą powodować ból ręki, który będzie bardzo niekomfortowy, a przy intensywnym dniu może spowodować nawet kontuzję, która zdyskwalifikuje nas z dalszej pracy w kuchni. Lekki tasak kuchenny zapewni jednocześnie maksymalnie szybkie i wygodne rozbieranie mięsa.
Kloc masarski jest produktem, który umożliwia nam precyzyjną i profesjonalną rozbiórkę świeżego mięsa. Bardzo często można je spotkać w punktach handlowych, zakładach przetwórstwa mięsnego czy kuchniach restauracyjnych, w których potrawy mięsne stanowią podstawę menu. Produkty są wykorzystywane do ćwiartowania, dzielenia i porcjowania mięsa, które następnie przygotowywane jest dla gości w postaci kotletów lub innych smacznych specjałów.
Wyróżniają się wyjątkową trwałością, solidnością, wytrzymałością oraz doskonałą absorpcją uderzeń. Aktualnie na rynku gastronomicznym możesz spotkać tradycyjne kloce drewniane masarskie, jak i nowoczesne modele wykonane z polietylenu. Kloc masarski możesz zakupić zarówno na specjalnej podstawie, jak i bez niej – wszystko zależy od potrzeb i możliwości, jakie oferuje Ci Twoja kuchnia. Kloc masarski to inwestycja, która sprawi, że praca w kuchni stanie się znacznie sprawniejsza, szybsza i bardziej efektywna.
Szafa do sezonowania wołowiny jest urządzeniem, które sprawi, że mięso nabierze maksymalnych walorów smakowych, jak i wizualnych. Dobrej jakości szafa sprawi, że cały proces dojrzewania lub sezonowania wołowiny znacznie się poprawi. Oczywiste jest to, że w daniach mięsnych odgrywa ono główną rolę, dlatego jego jakość jest najważniejsza. Mięso, które dojrzewa we właściwych warunkach, staje się miękkie, kruche i o wiele delikatniejsze.
Profesjonalna szafa do sezonowania wołowiny pomoże Ci zdobyć wiele serc: stałych, jak i nowych klientów. Zapewni idealny mikroklimat do dojrzewania wołowiny, szynek, a także kiełbas, dbając przy tym o najważniejsze parametry, jakimi są wilgotność otoczenia, temperatura oraz ciągła sterylizacja powietrza. Na rynku możesz znaleźć szafy do sezonowania wołowiny, które łączą w sobie innowacyjne technologie oraz nowoczesny design. Ich wyjątkowy wygląd może stanowić doskonałe uzupełnienie Twojego wnętrza.