prosty przepis na świeże pieczywo

Świeże bułeczki od marki „Domowa Piekarenka”.
Dziś wszyscy jesteśmy masterchefami domowej kuchni. Spędzając kolejne dni w domu, próbujemy swoich sił w wypiekach.

Dom pachnie ulubionym ciastem, rogalami z konfiturą lub gorącym chlebem. Nie zawsze jednak w naszym zasięgu są wszystkie niezbędne składniki, jak zakwas czy drożdże. Czy jest sposób, by cieszyć się świeżym pieczywem, bez wychodzenia z domu?

Nie ulega wątpliwości, że pieczywo to produkt pierwszej potrzeby – wszyscy uwielbiamy świeże bułki czy chrupiący chleb i ciężko wyobrazić nam sobie bez nich dzień. Aż dla 80 proc. Polaków pieczywo jest podstawowym składnikiem codziennego śniadania! Dziś w czasach pandemii, gdy ograniczamy wizyty w sklepach, idealnym rozwiązaniem jest mrożone pieczywo do wypieku we własnym piekarniku.

NOWEL, rodzinna piekarnia specjalizująca się w produkcji pieczywa do dopieku, wprowadza właśnie na rynek nową markę. „Domowa Piekarenka” to bezpiecznie zapakowane pieczywo, które każdy będzie mógł wypiec w zwykłym domowym piekarniku. Do oferty trafi sześć rodzajów pieczywa m.in. kajzerka pszenna, wieloziarnista, bułka śniadaniowa czy paluszek śniadaniowy – wszystkie z tzw. czystą etykietą, czyli bez ulepszaczy i konserwantów. Produkty marki „Domowa Piekarenka” będą dostępne w największych sieciach handlowych w Polsce, takich jak Lidl, Dino, Carrefour i Tesco. Pieczywo z „Domowej Piekarenki” pakowane jest po 10 sztuk.

Zdrowa alternatywa – pieczywo do dopieku
„Domowa Piekarenka” to pierwsza konsumencka marka wprowadzona przez piekarnię NOWEL, której pieczywo dostępne jest niemal we wszystkich popularnych sieciach handlowych w Polsce i na kilkunastu światowych rynkach. Nowa marka własna to pieczywo wypiekane w 80 proc., a następnie mrożone zimnym powietrzem do minus 18 stopni Celsjusza, szczelnie pakowane i specjalistycznym transportem dostarczane do sklepowych chłodni.

– Nasze pieczywo produkowane jest z najwyższej jakości mąki, pozyskiwanej od zaufanych dostawców, z którymi współpracujemy od lat. Wytwarzamy je z takich samych produktów, jak tradycyjne wypieki. Jedyna różnica tkwi w metodzie – mrożone pieczywo jest wypiekane w 80 proc. i zamrażane, a następnie dopiekane przed bezpośrednim spożyciem. Teraz nasze tradycyjne wyroby pakujemy, dając konsumentom możliwość wypieczenia świeżych bułek i chlebów w swoich domowych piekarnikach – mówi Elżbieta Zajezierska, prezes piekarni NOWEL.

Mrożone pieczywo do dopieku można przechowywać w zamrażalniku a nawet w lodówce (do 48 godzin). Dodatkowo, choć nie ma dowodów, by żywność była źródłem zarażenia koronawirusem, szczelnie zapakowane pieczywo daje gwarancję, że nie miało ono kontaktu z żadnymi wirusami na etapie dystrybucji czy transportu.

Fot. Piekarnia NOWEL
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat