Asortyment został poszerzony o trzy rodzaje Wege smalczyków, trzy rodzaje Vege Snacków, dwa rodzaje Wegańskich kiełbasek, Mielone wegańskie oraz Burgera wegańskiego. Wszystkie doskonale sprawdzą się w codziennej, zróżnicowanej diecie. Szeroki wybór produktów Z Gruntu Dobre stwarza wiele kulinarnych możliwości w przygotowaniu zarówno przekąsek, jak i dań głównych.
Spożywanie większej ilości warzyw jest jednym z głównych postulatów dietetyków, jak również istotnym warunkiem odpowiedniego zbilansowania jadłospisu. Pomocne są tu produkty, które w wygodny sposób pomagają wprowadzić składniki roślinne do przygotowywanych na co dzień dań. – Linię Z Gruntu Dobre stworzyliśmy w odpowiedzi na nowe trendy konsumenckie – mówi Marcin Bałanda, Dyrektor ds. PR i Komunikacji w Sokołów S.A. – Nasze produkty stanowią idealną propozycję dla fleksitarian, ale również dla wszystkich, którzy poszukują nowych smaków i pomysłów na zróżnicowanie codziennego jadłospisu. Są też odpowiednie dla osób na diecie bezmięsnej. Grupa konsumentów, którzy korzystają z naszych roślinnych produktów, jest więc różnorodna i nieustannie się powiększa. Dlatego wprowadzamy kolejne nowości Z Gruntu Dobre, w szerokim wyborze kategorii produktowych i wariantów smakowych.
Nowości Z Gruntu Dobre – roślinne smakołyki na każdą okazję
Wege smalczyki Z Gruntu Dobre – smakowite smarowidła na bazie warzyw strączkowych. Doskonałe jako dodatek do pieczywa czy sycący dip do warzyw i chrupiących przekąsek. Powstają z naturalnych składników i nie zawierają konserwantów. Są produktami bezglutenowymi. Wege smalczyki są dostępne w trzech rodzajach:
Vege snacki Z Gruntu Dobre – wegańskie kabanosy o smaku podsuszanych kiełbasek. Łatwo i wygodnie można sięgnąć po nie na spacerze czy wycieczce, podczas przerwy w pracy czy szkole. Mają duże walory odżywcze – stanowią źródło błonnika, wyróżnia je również wysoka zawartość białka. Vege snacki to produkty bezglutenowe. Są dostępne w trzech rodzajach:
Kiełbaski wegańskie Z Gruntu Dobre – wyśmienite kiełbaski, nie zawierające żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego. Można je przyrządzić na wiele sposób – ugotować w wodzie, usmażyć na patelni czy upiec na grillu bądź w piekarniku. Stanowią doskonałe urozmaicenie standardowego jadłospisu. Sprawdzą się również jako element zbilansowanej diety bezmięsnej. Są oferowane w dwóch rodzajach:
Mielone wegańskie Z Gruntu Dobre - powstało z myślą o wielbicielach zielonej kuchni, dla których produkty warzywne stanowią podstawę codziennego menu. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika oraz białka. Mielone wegańskie można wykorzystać do przyrządzenia wegetariańskich wersji sosu bolognese, burgerów czy kotletów mielonych. Znakomicie będzie się komponować z ulubionymi przyprawami. Jest to produkt bezglutenowy.
Burger wegański Z Gruntu Dobre - w 100 % roślinny, klasyczny w wyglądzie i innowacyjny w smaku. Nadaje się do grillowania, smażenia i pieczenia, jest doskonały do podania w formie klasycznej – z bułką lub na talerzu z sałatką. Może też być serwowany z ziemniakami i ulubioną surówką (jako zamiennik kotleta mielonego). Wyróżnia go wysoka zawartość białka i błonnika. Jest produktem bezglutenowym.
W linii Z Gruntu Dobre znaleźć można również warzywne pasztety, pasty, hummusy i plastry wegańskie. Więcej informacji o produktach jest dostępnych na dedykowanej stronie internetowej: www.zgruntudobre.com.
Ceny:
Fot. Sokołów S.A.
Informacja prasowa