Zespół Restauracji ALYKI spieszy z pomocą i z wielka chęcią wesprze Państwa w przygotowaniu świątecznych potraw na wigilijną kolację!
W specjalnie na tę okazję przygotowanym menu znajdą Państwo zarówno tradycyjne dania kuchni polskiej, jak i wyjątkowe potrawy przygotowane m.in. francuską metodą sous-vide. Wielokrotnie sprawdzone przepisy, receptury naszych mam i babć oraz wysokiej jakości składniki gwarantują wyjątkowo smaczne dania, które z pewnością zachwyci gości przy wigilijnym stole.
W świątecznym menu znajdą Państwo oczywiście zupy, a wśród nich poza tradycyjnym barszczem z uszkami, aromatyczny krem z borowików, czy kremową zupę rybną na białym winie z dorszem norweskim.
Nie zabraknie także pierogów, karpia przygotowanego na kilka sposobów, czy tradycyjnych potraw wigilijnych, jak np. ryba po grecku. Wśród dań głównych znaleźć będzie można m.in. polędwiczki wieprzowe marynowane po staropolsku, podane z sosem borowikowym, czy indyka faszerowanego grzybami leśnymi i orzechami włoskimi.
A na deser… pachnące korzennymi przyprawami pierniki, delikatny sernik z brzoskwiniami i makowiec z delikatnym lukrem cytrynowym.
Zapraszamy do zapoznania się z pełnym menu świątecznym, które pobrać można ze strony www.alyki.pl. Zamówienia przyjmujemy do 18 grudnia! Odbiór potraw w dniach 23 i 24 grudnia. Szczegóły na stronie www oraz pod nr tel. 607 458 558.
Informacja prasowa