VEGETA Umami

Nowość, która dostarczy pełni przyjemności podczas jedzenia
Marka VEGETA od lat towarzyszy nam w kuchni, sprawiając, że gotowanie staje się proste i przyjemne. W odpowiedzi na najświeższe trendy, VEGETA wzbogaciła ofertę o wyjątkową nowość, która wznosi sposób przyprawiania potraw piętro wyżej. Mowa o nowej VEGETA Umami w płynie, która dopełnia smak wszystkich składników dania. To praktyczne rozwiązanie, dzięki któremu przygotowywanie domowych posiłków stanie się jeszcze łatwiejsze. Nowość dostępna jest już w sprzedaży.

Umami? Czyli smacznie!
Podstawą odpowiednio przygotowanego dania jest jego smak. Choć każdy z nas ma własne preferencje i różny poziom wrażliwości kubków smakowych, istnieje smak, który każdemu dostarcza przyjemności – to właśnie umami, piąty obok kwaśnego, gorzkiego, słodkiego
i słonego smak, odczuwany przez człowieka. Słowo pochodzi z języka japońskiego i dosłownie oznacza „coś smacznego”. Umami łączy wszystkie aromaty w doskonałą harmonię, dostarczając pełni kulinarnych wrażeń. Przyprawa stanowi uzupełnienie różnych składników dania, dzięki czemu smak potrawy jest bardziej intensywny i pozwala czerpać pełną przyjemność podczas jedzenia.

Bogactwo smaków z VEGETA Umami
VEGETA Umami to przyprawa w płynie, która pozwala w pełni wykorzystać swoje umiejętności i stworzyć wyjątkowe dania. Jej wyrazisty smak idealnie komponuje się z każdą kulinarną wizją, nadając potrawom bogaty, długotrwały aromat w zaledwie kilka chwil. Dzięki niej, zwykły obiad staje się prawdziwym specjałem, a gotowanie zamienia się w przyjemną zabawę. Dzięki swojej uniwersalności świetnie sprawdzi się do każdego rodzaju dania. Przyprawa nie zawiera barwników ani konserwantów.

Nowość dostępna jest w szerokiej sprzedaży od początku października br.

Steki na kaszy kuskus

Składniki:

  • 2 łyżeczki przyprawy w płynie VEGETA Umami
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 ml prosecco (lub czerwonego wina)
  • szczypta tymianku
  • czarny pieprz
  • 2 wieprzowe steki ze schabu
  • 125 g kuskusu
  • sól

Sposób przygotowania:
Umieść kuskus w misce, zalej 250 ml osolonej wrzącej wody. Odstaw na 5 minut. Dodaj oliwę z oliwek i widelcem spulchnij kuskus. Na dressing wymieszaj przyprawę VEGATA Umami w płynie z oliwą z oliwek, prosecco, tymiankiem i grubo zmielonym czarnym pieprzem. Lekko posól kotlety, a następnie podsmaż je krótko na patelni teflonowej. Na talerz wyłóż przygotowany kuskus, a na nim pokrojony w plastry stek, polej całość przygotowanym sosem i podaj.

Wskazówka: Nie rozbijaj mięsa, aby uzyskać stek, pokrój je cienko. Dzięki temu będzie bardziej soczyste po usmażeniu. Wszystko smakuje lepiej z przyprawami VEGETA!

Fot. Podravka
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat