Dieta zodiakalna - waga, skorpion, strzelec

Dieta dla zodiakalnej wagi, skorpiona i strzelca.
Parę słów o upodobaniach kulinarnych zodiakalnych Wag, Skorpionów i Strzelców.

Zdaniem specjalistów od diety dopasowanej do konkretnego znaku zodiaku, zodiakalne Wagi to osoby preferujące tradycyjną kuchnię i stare, wypróbowane, rodzinne przepisy. Łatwo podbić ich serca serwując im potrawę przyrządzoną według przepisu babci, prababci czy cioci. Znawcy diety zodiakalnej uważają, że zodiakalne Wagi unikać powinny dodawania do dań soli. Niekorzystnie bowiem wpływa ona na ich organizmy. Wagom zaleca się także dbałość o odpowiednie nawodnienie, w tym po sięganie po soki owocowe i warzywne. Produkty, których nie powinno zabraknąć w menu zodiakalnych Wag to: brokuły, cukinia, groszek, kiwi, ogórek, marchew, szczypiorek, szpinak. Dieta Wag powinna także uwzględniać m.in. banany oraz orzechy.

Zodiakalne Skorpiony cechuje posiadanie wrażliwego układu pokarmowego. Osoby spod tego znaku powinny więc notorycznie uważać na to, co trafia na ich talerze i do żołądków. Według specjalistów od diety zodiakalnej, Skorpiony to miłośnicy potraw mięsnych, makaronów, kasz i ryżu. Typ ludzi, którzy lubią eksperymentować w kuchni. Produkty polecane Skorpionom to: warzywa, owoce, pełnoziarniste pieczywo, szpinak, ryby, ziarna słonecznika. Dobrze też, gdyby Skorpiony nie stroniły od ryb.

Znawcy założeń diety zodiakalnej nie mają wątpliwości, że Strzelce lubią sobie kulinarnie dogadzać oraz że trudno narzucić im żywieniową dyscyplinę, przez co cierpi często ich zdrowie. Strzelce są miłymi gośćmi przy stole, dlatego że nie są wybredne. Z chęcią zjedzą to, co gospodarz poda im na talerzu. Tym bardziej, że lubią próbować nowych smaków. Zodiakalne Strzelce cechuje również to, że nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni. Osobom spod tego znaku zaleca się spożywanie regularnych, pełnowartościowych posiłków i ograniczenie wypijanego alkoholu. Organizmom Strzelców służą owoce jagodowe. W jadłospisie osób spod tego znaku nie powinno więc zabraknąć truskawek, jagód, malin. Produkty korzystnie wpływające na organizmy Strzelców to chude mięso, nabiał, rośliny strączkowe, kapusta, brokuły, sałata, jogurty.

Zobacz również:


Iwona Trojan
(iwona.trojan@dlalejdis.pl)

Fot. freepik.com




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat