Karnawałowe szaleństwa bezpieczne dla wątroby

Suplement diety Livex4TE na wątrobę.
Dosłownie już za chwilę czekają nas Święta Bożego Narodzenia, a potem karnawał. To czas radości, spotkań, imprez nie tylko w gronie znajomych.

To w tym czasie często zdarza nam się przesadzić z jedzeniem lub alkoholem i dlatego warto jest wtedy wesprzeć działanie naszej wątroby.

Wątroba jest narządem wielozadaniowym, a jej właściwe funkcjonowanie wpływa na pracę całego organizmu. W okresie karnawału szczególnie znaczenie odgrywa jej wpływ na gospodarkę tłuszczową oraz odtruwanie organizmu. To właśnie wątroba jest głównym miejscem metabolizmu alkoholu etylowego1, a zła, zbyt tłusta dieta powoduje odkładanie się tłuszczu w organizmie i stłuszczenie wątroby2.

Wątroba jako narząd posiada duże zdolności regeneracyjne.3

Stosowanie produktów zawierających składniki wspomagające prawidłowe funkcjonowanie wątroby oraz poprawiające trawienie może korzystnie wpłynąć na regenerację komórek wątroby.

LIVEX 4TE® to preparat zawierający aż 4 składniki aktywne tworzące unikalny 4 Liv Complex, w skład którego wchodzą:

  • fosfolipidy (lecytyna sojowa) są składnikiem budulcowym błon komórkowych organizmu4,
  • wyciąg z ziela karczocha – wspomaga prawidłowe procesy trawienne5,
  • ekstrakt z ostropestu plamistego – sprzyja utrzymaniu zdrowej wątroby6,
  • wyciąg z ostryżu długiego - wspomaga prawidłowe funkcjonowanie wątroby,
  • witaminy z grupy B, które przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.


Zastosowanie:

  • Zachowanie zdrowej wątroby.
  • Wspomaganie prawidłowego procesu trawienia.
  • Utrzymanie prawidłowego metabolizmu energetycznego.


Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia:
2 razy dziennie po 2 kapsułki. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
LIVEX 4TE® suplement diety.
Sugerowana cena dla pacjenta – około 12,5 zł za opakowanie 60 kapsułek.

1. Prof. dr hab. Tomasz Mach, dr med. Andrzej Cieślak, Katedra Gastroenterologii, Hepatologii i Chorób Zakaźnych CMUJ Kraków, “Alkoholowe choroby wątroby”, gastrologia.mp.pl.
2. Dr n. med. Lucyna Pachocka, “Produkty zalecane I przeciwwskazane w chorobach wątroby”, www.dieta.mp.pl.
3. Küllenberg et al., ”Health effects of dietary phospholipids”, Lipids in Health and Disease 2012, 11:3.
4. Prof. dr hab. Jacek Juszczyk, Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, „Wątroba – budowa i funkcje”, gastrologia.mp.pl.
5. Lattanzio V., Kroon P. et al., “Globe artichoke: A functional food and source of nutraceutical ingredients”, Journal of functional foods I(2009) 131-144.
6. Sylibum marianum (Milk Thistle), Monograph Alternative Medicine Review Vol. 4, N˚4, 1999.

Fot. Materiały prasowe
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat