Po latach badań potwierdziły się również znane z dzieciństwa informacje o dobroczynnym wpływie tranu na organizm, dziś mają one swoje naukowe uzasadnienie. Obecnie, dzięki nowoczesnym metodom produkcji, tran pozbawiono nieprzyjemnego zapachu i albo zamkniętego go w łatwej do połknięcia kapsułce albo (w wersji płynnej) – dodano mu przyjemny cytrusowy lub miętowy aromat.
Przed wiekami głównym źródłem z którego pozyskiwano tran były wieloryby. Obecnie olej ten uzyskuje się z wątroby dorszy, halibutów lub rekinów.
Jak powszechnie wiadomo, regularne przyjmowanie tranu jest bardzo korzystne dla zdrowia. Jednak w niektórych sytuacjach tłuszcz ten jest szczególnie zalecany, np.:
Systematyczne stosowanie nowego TRANU NORWESKIEGO W PŁYNIE GAL O AROMACIE POMARAŃCZOWYM skutecznie pomoże nam odżywić i zregenerować organizm, a także wspomóc jego działanie. Przygotowano go z wyciągu z wątroby dorsza. Dzięki pomarańczowemu aromatowi, codzienne picie tranu Gal nie jest czynnością dyskomfortową, zarówno w przypadku dzieci, jak i osób dorosłych. TRAN NORWESKI W PŁYNIE GAL O AROMACIE POMARAŃCZOWYM to preparat wysokiej jakości. Jest także bardzo wydajny - już 2,5 ml (1/2 łyżeczki do herbaty) zaspokaja dzienne zapotrzebowanie organizmu dorosłego w zawarte w produkcie związki i witaminy. Opakowanie 250 ml preparatu zapewnia pacjentowi aż studniową kurację. Sposób aplikacji tranu znajduje się na opakowaniu.
TRAN NORWESKI W PŁYNIE GAL O AROMACIE POMARAŃCZOWYM (suplement diety) jest dostępny w aptekach bez recepty. Cena det. (250 ml) – ok. 26,50 zł
Fot. GAL
IP