Zbudowana jest z komórek zwanych hepatocytami, które stanowią 60—70% wszystkich komórek znajdujących się w wątrobie.1
Wątroba jest narządem wielozadaniowym, a jej właściwe funkcjonowanie ma ogromny wpływ na pracę całego organizmu.
Funkcje wątroby:
Co może szkodzić wątrobie?
Wątroba jako narząd posiada duże zdolności regeneracyjne1
Stosowanie produktów zawierających składniki wspomagające prawidłowe funkcjonowanie wątroby oraz poprawiające trawienie może korzystnie wpłynąć na regenerację komórek wątroby.
LIVEX 4TE® to preparat zawierający aż 4 składniki aktywne tworzące unikalny 4 Liv Complex, w skład którego wchodzą:
Zastosowanie:
Zachowanie zdrowej wątroby. Wspomaganie prawidłowego procesu trawienia. Utrzymanie prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia:
2 razy dziennie po 2 kapsułki. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
LIVEX 4TE® suplement diety.
Sugerowana cena dla pacjenta – około 12,5 zł za opakowanie 60 kapsułek.
1. Prof. dr hab. Jacek Juszczyk, Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, „Wątroba – budowa i funkcje”, gastrologia.mp.pl.
2. www.pfm.pl/baza_chorob/choroby-ukladu-pokarmowego/rola-watroby-dla-zdrowia
3. Prof. dr hab. Tomasz Mach, dr med. Andrzej Cieślak, Katedra Gastroenterologii, Hepatologii i Chorób Zakaźnych CMUJ Kraków, “Alkoholowe choroby wątroby”, gastrologia.mp.pl.
4. Prof. dr hab. Anna Boroń-Kaczmarska, Katedra i Klinika Chorób Zakaźnych i Hepatologii Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie, “Polekowe uszkodzenia wątroby”, gastrologia.mp.pl.
5. Prof. dr hab. J. Juszczyk, prof. dr hab. M. Pawłowska, “Ostre wirusowe zapalenie wątroby (WZM)”, gastrologia.mp.pl.
6. Dr n. med. Lucyna Pachocka, “Produkty zalecane I przeciwwskazane w chorobach wątroby”, www.dieta.mp.pl.
7. Küllenberg et al., ”Health effects of dietary phospholipids”, Lipids in Health and Disease 2012, 11:3.
8. Lattanzio V., Kroon P. et al., “Globe artichoke: A functional food and source of nutraceutical ingredients”, Journal of functional foods I(2009) 131-144.
9. Sylibum marianum (Milk Thistle), Monograph Alternative Medicine Review Vol. 4, N˚4, 1999.
Informacja prasowa