A jeśli nie, to chociaż zapobiegnie lub złagodzi objawy - szczególnie przeziębienia. To nieszkodliwe myślenie, bowiem „C” jest obecna, a więc niezbędna, w takich procesach, jak:
Fosfolipidy są to związki chemiczne, pewien rodzaj tłuszczów, czyli inaczej lipidów. Stanowią one podstawowy składnik budowy błony komórkowej. Innowacyjnością produktu jest to, że witamina C – która rozpuszcza się w wodzie i przez to trudno jej przenikać przez zbudowane ze związków tłuszczowych błony fosfolipidowe – otoczona jest fosfolipidami, które sprawiają, że przenika ona bez problemów przez barierę błon śluzowych oraz ścian komórkowych.
Firma Dr. Jacob`s zoptymalizowała udział witaminy C w budulcu błon komórkowych, tworząc wegański, bez glutenu, suplement diety Witamina C Fosfolipidy. W składzie preparatu znajdują się: dzika róża, acerola i cynk.
Tak więc, Witamina C Fosfolipidy to produkt naturalny. Jedna porcja (1,7g / 1 miarka) produktu zawiera 200mg witaminy C z dzikiej róży i wiśni aceroli oraz 1g sproszkowanej dzikiej róży. Zawiera także cynk dla odporności i równowagi kwasowo-zasadowej. Fosfolipidy ze słonecznika tworzą naturalną matrycę, w której witamina C oraz cynk mogą działać optymalnie. Oba składniki odżywcze wspierają normalne funkcjonowanie układu odpornościowego.
Witamina C Fosfolipidy Dr. Jacob's wchłania się już w ustach.
Witamina C i cynk, zawarte w produkcie Witamina C Fosfolipidy, mają naukowo dowiedziony korzystny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie organizmu:
Witamina C Fosfolipidy. Produkt wegański, bez glutenu.
Składniki: owoc dzikiej róży Rosa canina (proszek, 61%), lecytyna słonecznikowa (12%), substancja słodząca (ksylitol), kwas askorbinowy (witamina C), ekstrakt z wiśni aceroli Malpighia emarginata (2%), węglan magnezu, cytrynian cynku. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Fot. Dr. Jacob‘s
Informacja prasowa