1 luty- Międzynarodowy Dzień bez Oleju Palmowego

Akcja Helio - Nie jem palmowego!
Kiedy myślisz o trendach, co pierwsze przychodzi Ci na myśl? Ekologia, nowoczesność, zdrowe odżywianie? Marka HELIO idealnie wpisuje się we wszystkie te aspekty, bo posiada bogatą ofertę produktów, które trafiają w gusta nawet najbardziej wymagających konsumentów.

Każdy, nawet najmniejszy krok w stronę EKO, zbliża nas do dbania o naszą planetę, o nasz wspólny dom – dla nas i dla przyszłych pokoleń! Dla firmy HELIO eliminowanie konserwantów i oleju palmowego to element proekologicznej polityki i priorytet, który idealnie współgra z akcją Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu „Nie jem palmowego – chronię orangutany”. Jej celem jest zwiększenie świadomości w zakresie zagrożenia, jakie niesie za sobą produkcja oleju palmowego m.in. dla lasów deszczowych i dla wielu gatunków zwierząt, a także… negatywnego wpływu utwardzonego tłuszczu palmowego na nasze zdrowie!

Olej palmowy otrzymywany jest z palm oleistych, a jego produkcja negatywnie wpływa nie tylko na nasze zdrowie, ale także na nasz ekosystem! Wycinka wielkich połaci lasów tropikalnych pod uprawę palm olejowych m.in. na Sumatrze i Borneo jest jednym z czynników, który wpływa na zmniejszenie populacji orangutanów! To dziś gatunek krytycznie (!) zagrożony wyginięciem.

Mając to na uwadze, w trosce o zdrowie i bezpieczeństwo naszego ekosystemu, firma HELIO opracowała technologię umożliwiającą całkowite wyeliminowanie oleju palmowego w swoich produktach. Nowe masy krówkowe HELIO PREMIUM to przedstawiciele tej technologii. Wytwarzane są według sprawdzonej, tradycyjnej receptury z surowców najwyższej jakości, przy użyciu pełnego mleka. Dzięki temu, naturalnie smaczne masy do ciast HELIO nie tylko nie zawierają oleju palmowego, ale także wyróżniają się brakiem glutenu i konserwantów. Wzorowy skład mas krówkowych HELIO potwierdza przyznany im certyfikat „Czytaj skład poleca“ oraz liczne nagrody, m.in. Laur Konsumenta. Realizowana przez HELIO polityka eliminowania oleju palmowego, jak i konserwantów znalazła swój wyraz nie tylko w linii mas do ciast HELIO. Brak tłuszczu palmowego charakteryzuje także wszystkie popcorny do mikrofalówki polskiego producenta. Wybierając więc produkty HELIO możemy mieć pewność, że najlepiej zadbamy o zdrowie swoje i swojej rodziny, a także… o ochronę środowiska naturalnego dla przyszłych pokoleń.

Cenna rada: Jeśli jeszcze tego nie zrobiliśmy, przyłączmy się razem z HELIO do akcji „Nie jem palmowego – chronię orangutany”, dbajmy wspólnie o naszą planetę, sprawdzajmy składy produktów i wybierajmy żywność sprawdzonego producenta. Najlepiej szukajmy produktów ze znakiem: BEZ TŁUSZCZU PALMOWEGO, który znajdziemy m.in. na masach do ciast i popcornach HELIO.

Dzięki konsekwentnie realizowanej proekologicznej polityce i eliminowaniu oleju palmowego ze swoich produktów, firma HELIO wspiera dziś akcję „Nie jem palmowego – chronię orangutany”, dbając o środowisko naturalne!

Fot. Helio
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat