Julia Żugaj znalazła przepis na idealne śniadanie!

Finał wielkiego, kulinarnego konkursu marki Tarczyński
Jakiego dania Julia Żugaj jeszcze nigdy nie jadła? Które warzywo kocha najbardziej i dlaczego nie chodzi na grzyby? O tym gwiazda polskich mediów społecznościowych opowiedziała przy okazji testowania 5 finałowych przepisów na idealne śniadanie z parówkami Tarczyński Naturalnie. Autor wybranego przez Julię Żugaj przepisu na hiszpańską tortillę z parówkowym twistem otrzyma unikatowy złoty naszyjnik PARÓWKOŻERCÓW.

Uczestnicy konkursu próbowali podbić podniebienie Julii na różne sposoby, od kompozycji z uwielbianym przez nią szpinakiem, po nieoczywiste połączenia smakowe. Spośród wielu tysięcy nadesłanych przepisów na śniadanie wyłoniono 5 finałowych, które oczekiwały na recenzję Julii Żugaj. Oceniane przez nią propozycje to: quiche ze szpinakiem, wytrawne gofry, omlet z kurkami, bajgiel z jajkiem w koszulce oraz hiszpańska tortilla. W żadnym z dań oczywiście nie mogło zabraknąć tego najważniejszego składnika parówek Tarczyński Naturalnie, które były podawana na różne sposoby. Jak przyznała jurorka, wybór był bardzo trudny, gdyż każde z dań ją zachwyciło, a niektóre nawet ożywiły wspomnienia z dzieciństwa lub były związane ze spędzaniem czasu z rodziną. Ostatecznie zwyciężył przepis na hiszpańską tortillę z parówkami Tarczyński Naturalnie.

Wideo z tastingu przeprowadzonego przez Julię Żugaj można obejrzeć na kanale YouTube, a lista nagrodzonych osób znajdują się na stronie akcji.

Przeprowadzony przez Julię Żugaj tasting śniadaniowych przepisów był finałem zorganizowanego przez markę Tarczyński wielkiego, kulinarnego konkursu. Zadaniem uczestników było stworzenie oryginalnego i kreatywnego przepisu na śniadanie z wykorzystaniem parówek z linii Tarczyński Naturalnie. Autor zwycięskiego przepisu otrzyma nagrodę główną - złoty naszyjnik. Natomiast 50 osób, których przepisy zyskały uznanie jury, zostanie nagrodzonych autorskimi przedmiotami stworzonymi przy współpracy marki z Julią. Każda z 50 osób otrzyma stylowy szlafrok oraz elegancką apaszkę.

- Cieszymy się, że nasz konkurs zainspirował tyle osób do eksperymentów w kuchni, pokazując przy okazji jak uniwersalnym składnikiem w różnorodnych daniach śniadaniowych mogą być parówki. Kreatywność uczestników przerosła nasze oczekiwania, a zaangażowanie Julii Żugaj dodało wydarzeniu wyjątkowego charakteru. Gratulujemy wszystkim nagrodzonym i dziękujemy za zaangażowanie i kreatywność. Z niecierpliwością czekamy na kolejne edycje i inspirujące przepisy od naszych konsumentów - powiedział Tomasz Tarczyński, członek zarządu oraz dyrektor marketingu i eksportu Tarczyński S.A.

Była to druga edycja konkursu w ramach kampanii „Wszyscy są Parówkożercy”. Wcześniej ambasadorem kampanii był Smolasty, a rozstrzygnięty przez wokalistę w specjalnym filmie konkurs na przepis na hot-doga cieszył się sporą popularnością w sieci.

Fot. Tarczyński
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat