Nowe zupy GERBER Junior

Zupy z kwasem tłuszczowym ALA z grupy OMEGA-3 – wartościowe i produkowane w Polsce
GERBER prezentuje nową linię zupek stworzonych specjalnie z myślą o potrzebach dzieci po 1. roku życia. Nowości, dostępne w czterech wariantach smakowych, nie tylko pomagają zaspokoić głód i wymagające kubki smakowe maluszka, ale także dostarczają ALA, czyli niezbędny kwas tłuszczowy z grupy OMEGA-3, ważny dla rozwoju mózgu.

Nowe zupy GERBER Junior to idealna propozycja dla dzieci w wieku od 1 do 3 lat. W tym okresie życia mózg malucha wciąż intensywnie się rozwija – do trzecich urodzin osiągnie 80% rozmiaru mózgu osoby dorosłej. Kluczową rolę w tym procesie odgrywa ALA – niezbędny kwas tłuszczowy z grupy OMEGA-3, który znajduje się w nowych zupach GERBER Junior.

Nowości są dostępne w czterech wersjach smakowych. To zarówno tradycyjne połączenia smaków, a także bardziej nowoczesne propozycje, jak:

  • Zupka pomidorowa z ryżem
  • Zupka dyniowa z nutą kokosa
  • Zupka gulaszowa z ziemniaczkami
  • Zupka kalafiorowo-brokułowa

Odpowiednio dobrana porcja produktu – 250 g – umożliwia zaspokojenie głodu dziecka. Ponadto konsystencja została dopasowana do potrzeb i możliwości Juniora. Zupki zawierają większe kawałki składników, by wspierać umiejętności żucia i gryzienia, które są kluczowe dla rozwoju mowy w tym wieku.

– Zupy z nowej linii GERBER Junior sprawdzą się nie tylko jako element obiadu, ale także pomysł na wartościową kolację. Dzieci w Polsce spożywają znacznie więcej mięsa niż zalecają eksperci1, dlatego trzy z czterech nowych zup nie zawierają dodatku tego składnika – komentuje Ewelina Poźniak, Specjalistka ds. Żywienia, Nestlé Polska.

Nowe zupy GERBER Junior przeznaczone są specjalnie dla małych dzieci, powstały więc ze składników baby-grade. Oznacza to, że spełniają wszystkie rygorystyczne normy żywności dla małych dzieci. Produkcja zup odbywa się w Polsce – w rzeszowskim zakładzie Nestlé. Świeża marchew, która do nich trafia, jest pozyskiwana od lokalnych rolników, między innymi z okolic Hrubieszowa.

Nowości we wszystkich wariantach smakowych są już dostępne w sklepach stacjonarnych oraz online.

1 Weker H., Barańska M., RiahiA., StrucińskaM., WięchM., RowickaG., Dyląg H., KlemarczykW., BzikowskaA., Socha P.: Nutrition of infantsand youngchildrenin Poland.PITNUTS 2016. DevelopmentalPeriod Medicine, 2017;XXI1,13

Fot. Nestlé Polska
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama

 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat