Nieodłącznym elementem tych propozycji są produkty dżemowe marki Herbapol – to dzięki nim powstaje unikalna kompozycja smaków, która usatysfakcjonuje nawet najbardziej wymagające osoby.
Co jest niezbędne do osiągnięcia kulinarnego sukcesu? Oprócz sprawdzonego przepisu, z pewnością także wysokiej jakości produkty, dzięki którym potrawy zyskają wyborny smak. Doskonale sprawdzą się tutaj dżemy, powidła i konfitury Herbapolu. Z ich użyciem przygotujemy efektowne dania i desery nie tylko na specjalne okazje, ale i na co dzień, gdy mamy ochotę na coś pysznego i specjalnego.
Za wyjątkowym smakiem i aromatem produktów dżemowych od Herbapolu stoi połączenie pysznych owoców, pochodzących od wyselekcjonowanych dostawców oraz sprawdzonych receptur. Nic zatem dziwnego, że każdego dnia goszczą one na stołach polskich rodzin. Zwykle są używane do kanapek czy naleśników, jednak kryją w sobie dużo więcej kulinarnych możliwości. A święta są znakomitą okazją do ich odkrycia!
Dżemy, konfitury i powidła marki Herbapol równie doskonale komponują się z daniami na słodko, jak i z potrawami wytrawnymi. Po które z nich warto sięgnąć przygotowując świąteczne menu? To już zależy od naszej inwencji, ale z pewnością idealnie sprawdzą się poniższe produkty:
Gęsta czekolada na gorąco
Składniki:
Przygotowanie:
Do sprawdzonego garnka, w którym nie przypala nam się mleko, wlać 2 szklanki (500 ml) mleka krowiego np. pełnotłustego oraz pół szklanki śmietanki kremówki 30 %, czyli około 150 gramów słodkiej śmietanki. Podgrzewać całość na średniej mocy palnika, aż mleko ze śmietanką zacznie się gotować. Zmniejszyć moc palnika i ciągle mieszając, dodać po 50 gramów siekanej mlecznej i gorzkiej czekolady (może być też w kawałkach). Po chwili ciągłego mieszania czekolada powinna całkowicie się roztopić. Wyłączyć palnik. Przed podaniem sprawdzić smak czekolady i w razie potrzeby dodać do niej trochę cukru pudru.
Na dno szklanki nałożyć 3 łyżeczki konfitury z malin Herbapol. Po rozlaniu gorącej czekolady do kubków, na wierzch wyłożyć bitą śmietanę oraz posiekaną czekoladę gorzką i mleczną. Można też dodać świąteczną posypkę.
Fot. Herbapol-Lublin
Informacja prasowa