Lara Gessler, córka słynnej restauratorki Magdy Gessler, pasję do gotowania odziedziczyła po mamie i tacie - cukierniku. Fachu uczyła się od najlepszych mistrzów w Nowym Jorku, a doświadczenie zdobywała m.in. w restauracji londyńskiego hotelu Metropolitan. Uwielbia eksperymentować, poszukiwać nowych smaków i łączyć tradycję z nowoczesnością. W swojej debiutanckiej książce "Słodki zielnik Lary" prezentuje znane wszystkim zioła, takie jak tymianek, liść laurowy czy kminek w zupełnie nowej roli - dodatków do deserów.
Słodkości według przepisów Lary Gessler mieli okazję spróbować obecni na spotkaniu goście i dziennikarze. Uroczystą premierę swoją obecnością uświetnili m.in. restaurator Piotr Gessler, projektantka Kaja Śródka, kucharka Daria Ładocha, dziennikarz Krzysztof JANKES Jankowski, fotograf Sebasstian Skalski, prezenter Bartek Jędrzejak i inni. Spotkanie poprowadził dziennikarz Mateusz Hładki.
Fot. Krzysztof Jarosz / Epoka dla Edipresse Książki
Informacja prasowa