24 kwietnia – świętujemy najważniejszy posiłek dnia!

Produkty z Piątnicy polecają się na Europejski Dzień Śniadania
Europejski Dzień Śniadania, przypadający 24 kwietnia, to doskonały moment, by przypomnieć, jak ogromne znaczenie dla zdrowia i samopoczucia ma poranny posiłek. To właśnie śniadanie dostarcza organizmowi energii po nocnym poście, pozwalając dobrze rozpocząć dzień.

Jednym z kluczowych składników śniadania powinno być białko, które wspiera budowę i regenerację tkanek, wpływa na koncentrację oraz daje długotrwałe uczucie sytości. Nabiał to jego naturalne, wartościowe źródło – dlatego, sięgając po śniadaniowe inspiracje, warto wybierać najwyższej jakości produkty mleczne.

Produkty z Piątnicy –  najlepszy wybór na śniadanie
Piątnica od lat towarzyszy Polakom w codziennych posiłkach, oferując produkty z mleka najwyższej jakości, o prostym, naturalnym składzie oraz doskonałym smaku. W ofercie Piątnicy znajdziemy szeroki wybór propozycji, które pozwolą pysznie rozpocząć dzień – niezależnie od tego, czy postawimy na śniadanie na słodko, czy na wytrawnie.

Na wytrawnie: Twaróg w kostce to nowość w ofercie Piątnicy. Dostępny jest w wersji półtłustej oraz chudej i idealnie komponuje się z kanapkami, warzywami czy ziołami. Jego delikatna konsystencja i tradycyjny smak sprawiają, że to doskonały wybór na wartościowe, pełne białka śniadanie.

Na słodko: Serki homogenizowane, w tym nowość – o smaku brzoskwiniowym – to kremowa uczta dla podniebienia. Produkowane są z mleka od lokalnych dostawców i dostępne w aż siedmiu pysznych smakach. To idealny dodatek do śniadania lub pyszna przekąska na każdą porę dnia.

Dla aktywnych: Skyry z Piątnicy doskonale wpisują się w potrzeby osób prowadzących intensywny tryb życia. Są gęste, pożywne, bogate w białko - dodają siły i energii! Dostępne są w wersjach łyżeczkowej i pitnej, zarówno w wielu owocowych smakach, jak i wariancie naturalnym. Ostatnio do oferty dołączyły także nowe, intrygujące smaki deserowe: czekolada z wiśnią, mokka tiramisu, pomarańcza z czekoladą oraz w wersji pitnej – orzeźwiająca limonka z nutą mięty.

Poznaj piątnicki przepis na wiosenne śniadanie!

Prezentujemy przepis na prostą i smaczną pastę z nowalijkami na bazie nowego twarogu z Piątnicy:

Składniki (na 2 porcje):

  • 1 opakowanie nowego twarogu półtłustego z Piątnicy
  • 1/3 zielonej papryki
  • 2-3 rzodkiewki
  • garść posiekanej cebuli dymki
  • szczypta soli i pieprzu
  • ulubione pieczywo

Przygotowanie:
Do twarogu dodaj pokrojoną w drobną kostkę paprykę, rzodkiewkę oraz posiekaną cebulę dymkę. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Podawaj z ulubionym pieczywem. Smacznego!

Niezależnie od preferencji smakowych – śniadanie z Piątnicą to gwarancja najwyższej jakości, znakomitego smaku oraz naturalności. Stawiając o poranku na bogaty w białko nabiał, możemy cieszyć się energią przez cały dzień!

Fot. OSM Piątnica
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama

 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat