Czas na piknik!

Podpowiadamy, gdzie, jak i co zjeść
Ciepłe dni i piękna pogoda to doskonały czas na piknikowanie. Nic nie przywołuje wakacyjnej atmosfery tak skutecznie, jak rozłożenie koca na trawie, próbowanie pysznych potraw i delektowanie się chwilą!

Ciepłe miesiące to doskonała okazja do relaksu na świeżym powietrzu, oderwania się od codziennych zmartwień i budowania wspomnień z najbliższymi. Zastanawiacie się, jak zorganizować udany piknik? Służymy pomocą! Podpowiemy najlepsze miejsca, podzielimy się pomysłami na pyszne potrawy i damy kilka wskazówek, które pomogą Wam w organizacji spotkania na świeżym powietrzu. Niech tegoroczne ciepłe dni staną się pretekstem do stworzenia niezapomnianych wspomnień!

Dlaczego warto wybrać się na piknik?
Organizacja pikniku na świeżym powietrzu może przynieść wiele korzyści dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Piknikowanie umożliwia kontakt z naturą, co może pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie psychicznego i fizyczne. To także doskonała okazja do spędzenia czasu z rodziną, przyjaciółmi lub bliskimi osobami. Dzięki organizacji takiego wyjścia można oderwać się od codziennych zmartwień. Piknik to także świetna okazja na przyrządzenie pysznych przekąsek! Wśród nich jest nasza propozycja na sałatkę z kaszą kuskus, która najlepiej smakuje właśnie na świeżym powietrzu!

Sałatka z kaszą kuskus

  • Czas przygotowania: 30 minut
  • Liczba porcji: 4

Składniki:

  • 200 g kaszy kuskus
  • 1 opakowanie Sosu sałatkowego włoskiego Knorr
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 łyżeczka Przyprawy złoty kurczak Knorr
  • 2 łyżki rodzynek
  • 30 g sera feta
  • 1 pęczek świeżej kolendry
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę przesyp do miski, zalej gorącym bulionem i przykryj. Odstaw na 10 minut. Przygotuj sos – zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr połącz z sokiem z cytryny, miodem, oliwą i wymieszaj.
  2. Pierś z kurczaka osusz papierowym ręcznikiem, skrop oliwą i posyp przyprawą do kurczaka. Usmaż na grillowej patelni i wystudź. Rodzynki krótko namocz w gorącej wodzie.
  3. Kaszę wymieszaj widelcem. Następnie dodaj pokrojone w grubą kostkę mięso, pestki granatu, rodzynki oraz posiekaną kolendrę.
  4. Do kaszy wlej przygotowany sos, listki kolendry i wymieszaj. Sałatkę wyłóż na półmisek, posyp pokruszonym serem i podaj na stół.

Fot. Knorr
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama

 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat