Kiedyś bardzo popularny deser, dziś już nieco zapomniany. Nie potrafię zrozumieć dlaczego. Przygotowuje się go ekspresowo, jest tak prosty, że poradzą sobie z nim nawet dzieciaki, a smakuje tak dobrze, że naprawdę trudno mu się oprzeć! Nie zastanawiaj się więc ani chwili i przygotuj go czym prędzej!
Składniki:
Przygotowanie:
Czekoladę połam w kostki i rozpuść w kąpieli wodnej. Masę krówkową podgrzej na małym ogniu, dodaj kakao, wymieszaj.
Rozpuszczoną czekoladę połącz z masą krówkową, wymieszaj.
Ryż przesyp do dużej miski, dodaj masę krówkowo-czekoladową, dokładnie wymieszaj.
Przygotuj miseczkę z wodą, zamocz w niej ręce, lep z masy małe szyszki i układaj je na talerzu. Po ulepieniu szyszki przechowuj w lodówce, aby czekolada stężała.
Spróbuj – będzie pysznie!
Przepis pochodzi z książki Anny Starmach "Pyszne na słodko"