Delikatny, zaskakująco łagodny

Czosnek biały konserwowy OLE! Jesienna zapiekana zupa cebulowa z czosnkiem OLE!
Prawdziwy pasjonat kulinarnych doznań nie powstrzyma się przed tym tradycyjnym, ale jednocześnie intrygującym warzywnym dodatkiem.

Zbalansowany aromat, niepowtarzalna chrupkość i łagodny smak - taki właśnie jest czosnek biały konserwowy OLE!

Bez względu na to, czy jesteś wielbicielem intensywnych doznań smakowych czy preferujesz delikatniejsze tony, czosnek biały konserwowy OLE! to idealny produkt dla Ciebie! Można dodać go niemalże do każdej potrawy. Idealnie skomponuje się z szybką sałatką na lunch, aromatycznymi przystawkami, serwowanymi na gorąco daniami głównymi, smażonymi rybami, mięsem a nawet pizzą i sosami! Zaserwuj swoim Gościom wykwintny talerz serów i wędlin z dodatkiem czosnku białego konserwowanego i przekonaj się jak wielu wielbicieli zyska w trakcie tego smakowitego spotkania.

Proces przygotowania tego uniwersalnego dodatku, jakim jest czosnek biały konserwowy od OLE! sprawia, że znika charakterystyczny smak goryczki, który posiada w sobie naturalnie czosnek, jednocześnie wydobywając z niego zupełnie wyjątkową fuzję smaków: delikatnych, zaskakująco łagodnych, a przede wszystkim, pysznych.

Wygodny, szklany słoiczek oraz gotowość podania zaraz po otwarciu to zdecydowanie mocne strony tej propozycji z oferty OLE!. Wzbogać swoje kuchenne zapasy o uniwersalny dodatek, który urozmaici każde danie, nadając mu głębi i podkreślając oryginalny smak.

Czosnek biały konserwowy OLE aromatyczna pozycja na sklepowej półce. Zadbaj o to aby, nie zabrakło go w Twojej spiżarni nigdy!

Czosnek biały konserwowy OLE!

  • Pojemność: 212 ml
  • Cena: ok. 12 zł

Jesienna zapiekana zupa cebulowa z czosnkiem OLE!

Składniki:

  • 700g cebuli
  • 1l bulionu warzywnego lub wołowego
  • ¾ kieliszka białego wytrwanego wina
  • 1/3 słoika czosnku z ziołami w oleju OLE!
  • 1/2  łyżki cukru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka świeżego lub suszonego tymianku
  • ser typu gruyere lub inny żółty
  • 1 duża łyżka masła oraz oliwy
  • Bagietka

Przygotowanie:

  1. Cebulę kroimy w piórka. W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy cukier. Wrzucamy cebulę i smażymy na średnim ogniu, uważając aby jej nie przypalić. Dodajemy wyciśnięty przez praskę lub pokrojony czosnek. Stopniowo dolewamy wino, a kiedy wyparuje, dodajemy bulion. Gotujemy ok. 20 minut.
  2. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kilka ząbków czosnku w oleju z ziołami.
  3. Przekładamy do żaroodpornych misek, na wierzch układamy kawałki bagietki i posypujemy startym serem.
  4. Zapiekamy w 180 stopniach, aż ser się roztopi.

Fot. OLE!
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat