Fajitas z czerwoną fasolą

Przepis kulinarny na Dzień Chłopaka.
Wegetariańska inspiracja kulinarna. Spróbuj, a nie pożałujesz.

Fajitas z czerwoną fasolą

  • Czas przygotowania: 10 minut
  • Liczba porcji: 4

Składniki:

  • 200 g czerwonej fasoli z puszki
  • 2 pszenne tortille
  • 50 g twardego, wegetariańskiego sera żółtego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pomidor
  • 200 g kukurydzy z puszki
  • 1 opakowanie Fixu spaghetti bolognese Knorr
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 125 ml jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy na durszlaku, a następnie opłucz pod bieżąca wodą. Paprykę oczyść z pestek i pokrój w drobną kostkę, zetrzyj ser na tarce na dużych oczkach, a pomidora pokrój w kostkę. Paprykę podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj fasolę, kukurydzę i pomidora. Wszystkie składniki smaż przez chwilę.
  2. Następnie na patelnię wlej około 100 ml wody, dodaj Fix Knorr i gotuj wszystko razem przez około 2- 3 minuty, do czasu, aż sos zgęstnieje.
  3. Na suchej patelni podgrzej tortille. Na środek każdego placka nałóż przygotowany farsz, posyp tartym serem i delikatnie skrop jogurtem. Placek złóż na pół i od razu serwuj.

Fot. Knorr
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat