Fajitas z czerwoną fasolą
Wegetariańska inspiracja kulinarna. Spróbuj, a nie pożałujesz.
Fajitas z czerwoną fasolą
- Czas przygotowania: 10 minut
- Liczba porcji: 4
Składniki:
- 200 g czerwonej fasoli z puszki
- 2 pszenne tortille
- 50 g twardego, wegetariańskiego sera żółtego
- 1 czerwona papryka
- 1 pomidor
- 200 g kukurydzy z puszki
- 1 opakowanie Fixu spaghetti bolognese Knorr
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 125 ml jogurtu naturalnego
Sposób przygotowania:
- Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy na durszlaku, a następnie opłucz pod bieżąca wodą. Paprykę oczyść z pestek i pokrój w drobną kostkę, zetrzyj ser na tarce na dużych oczkach, a pomidora pokrój w kostkę. Paprykę podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj fasolę, kukurydzę i pomidora. Wszystkie składniki smaż przez chwilę.
- Następnie na patelnię wlej około 100 ml wody, dodaj Fix Knorr i gotuj wszystko razem przez około 2- 3 minuty, do czasu, aż sos zgęstnieje.
- Na suchej patelni podgrzej tortille. Na środek każdego placka nałóż przygotowany farsz, posyp tartym serem i delikatnie skrop jogurtem. Placek złóż na pół i od razu serwuj.
Fot. Knorr
Informacja prasowa