Gotuj jeszcze szybciej i sprzątaj efektywniej!

Przepis na pizzę neapolitańską.
Luty w Vorwerk stoi pod znakiem promocji. Firma przygotowała prawdziwe niespodzianki dla swoich nowych klientów. Tylko do końca tego tygodnia, tj. do 18.02.2024 r., kupując Thermomix® TM6 lub system do utrzymania czystości Kobold można otrzymać w prezencie dwa akcesoria, które ułatwią i uprzyjemnią korzystanie z tych urządzeń. Sprawdź!

W ramach lutowych promocji, dla klientów zainteresowanych kupnem dowolnego zestawu z systemem Kobold, firma przygotowała prezent w postaci ręcznego odkurzacza VC100 o wartości 575 zł. To niezwykle lekki, wydajny i ergonomiczny pomocnik, który świetnie sprawdzi się w codziennych porządkach i przy drobnych nieczystościach, gdy uruchamianie całego systemu nie jest konieczne. Okruchy na stole czy blacie kuchennym? Z tym VC100 poradzi sobie w mgnieniu oka!

Z kolei przy zakupie wielofunkcyjnego urządzenia kuchennego Thermomix® TM6 otrzymasz teraz dodatkowe naczynie miksujące o wartości 1065zł! Komplet obejmuje naczynie miksujące, jego podstawę, nóż miksujący, miarkę, koszyczek i pokrywę. Dodatkowe naczynie to niezwykłe ułatwienie podczas codziennego gotowania, które potrafi przyspieszyć i usprawnić przygotowywanie posiłków za pomocą Thermomix® TM6. Dwudaniowy obiad? Nic prostszego! Możesz w jednym naczyniu przyrządzić zupę i odstawić (naczynie miksujące utrzyma temperaturę potrawy), a w drugim przygotować np. danie mięsne, takie jak leczo. Dwa naczynia przydadzą się także gdy najdzie nas ochota na pizzę – w jednym możesz wyrobić ciasto i odstawić je do wyrośnięcia (ciepło utrzymywane przez misę pozwoli znacznie przyspieszyć ten proces), a w drugim przyrządzić sos pomidorowy. I gotowe!

Zobacz jakie to proste:

Składniki:

  • 150 g wody, ciepłej
  • 10 g drożdży świeżych, pokruszonych lub 1 łyżeczka suchych drożdży
  • 10 g cukru
  • 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 150 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 kulka sera mozzarella (125 g), odsączona z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojona w 8 mm plastry
  • liście bazylii, świeże, do dekoracji

Sposób przygotowania na dwa naczynia:

  1. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać drożdże, cukier, mąkę i ½ łyżeczki soli, wyrobić ciasto przez 2 min. Po wyrobieniu naczynie z ciastem przykryć folią spożywczą lub czystą ściereczką kuchenną i odstawić na 20 min. W tym czasie kontynuować przygotowanie przepisu w drugim naczyniu miksującym.
  2. Do naczynia miksującego wlać przecier pomidorowy, dodać oliwę, oregano i pozostałe ½ łyżeczki soli, wymieszać 10 s/obr. 3.
  3. Kamień do pizzy ostrożnie położyć na ruszcie umieszczonym na najniższym poziomie piekarnika. Rozgrzać piekarnik do temp. 230°C z włożonym kamieniem do pizzy. Przygotować arkusz papieru do pieczenia (ok. 40 x 30 cm), oprószyć go lekko mąką, następnie umieścić na nim ciasto i uformować kształt koła (Ø 26 cm), delikatnie rozciągając ciasto i ugniatając je palcami. Utworzyć ok. 2 cm brzeg na całym obwodzie ciasta i umieścić wraz z papierem do pieczenia na odwróconej do góry dnem blasze do pieczenia lub dużej desce. Na cieście rozsmarować sos pomidorowy.
  4. Ostrożnie zsunąć pizzę razem z papierem do pieczenia na rozgrzany kamień do pizzy. Piec 10-12 min (230°C). Pizzę wyjąć z piekarnika, rozłożyć na niej mozzarellę, następnie ponownie włożyć do piekarnika na 2-5 min (230°C) lub do momentu roztopienia się sera. Szybką pizzę neapolitańską podawać udekorowaną liśćmi bazylii.

Nie czekaj! Daj się porwać promocjom Vorwerk!

Fot. Vorwerk
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat