W ramach lutowych promocji, dla klientów zainteresowanych kupnem dowolnego zestawu z systemem Kobold, firma przygotowała prezent w postaci ręcznego odkurzacza VC100 o wartości 575 zł. To niezwykle lekki, wydajny i ergonomiczny pomocnik, który świetnie sprawdzi się w codziennych porządkach i przy drobnych nieczystościach, gdy uruchamianie całego systemu nie jest konieczne. Okruchy na stole czy blacie kuchennym? Z tym VC100 poradzi sobie w mgnieniu oka!
Z kolei przy zakupie wielofunkcyjnego urządzenia kuchennego Thermomix® TM6 otrzymasz teraz dodatkowe naczynie miksujące o wartości 1065zł! Komplet obejmuje naczynie miksujące, jego podstawę, nóż miksujący, miarkę, koszyczek i pokrywę. Dodatkowe naczynie to niezwykłe ułatwienie podczas codziennego gotowania, które potrafi przyspieszyć i usprawnić przygotowywanie posiłków za pomocą Thermomix® TM6. Dwudaniowy obiad? Nic prostszego! Możesz w jednym naczyniu przyrządzić zupę i odstawić (naczynie miksujące utrzyma temperaturę potrawy), a w drugim przygotować np. danie mięsne, takie jak leczo. Dwa naczynia przydadzą się także gdy najdzie nas ochota na pizzę – w jednym możesz wyrobić ciasto i odstawić je do wyrośnięcia (ciepło utrzymywane przez misę pozwoli znacznie przyspieszyć ten proces), a w drugim przyrządzić sos pomidorowy. I gotowe!
Zobacz jakie to proste:
Składniki:
- 150 g wody, ciepłej
- 10 g drożdży świeżych, pokruszonych lub 1 łyżeczka suchych drożdży
- 10 g cukru
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 łyżeczka soli
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 150 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 kulka sera mozzarella (125 g), odsączona z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojona w 8 mm plastry
- liście bazylii, świeże, do dekoracji
Sposób przygotowania na dwa naczynia:
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać drożdże, cukier, mąkę i ½ łyżeczki soli, wyrobić ciasto przez 2 min. Po wyrobieniu naczynie z ciastem przykryć folią spożywczą lub czystą ściereczką kuchenną i odstawić na 20 min. W tym czasie kontynuować przygotowanie przepisu w drugim naczyniu miksującym.
- Do naczynia miksującego wlać przecier pomidorowy, dodać oliwę, oregano i pozostałe ½ łyżeczki soli, wymieszać 10 s/obr. 3.
- Kamień do pizzy ostrożnie położyć na ruszcie umieszczonym na najniższym poziomie piekarnika. Rozgrzać piekarnik do temp. 230°C z włożonym kamieniem do pizzy. Przygotować arkusz papieru do pieczenia (ok. 40 x 30 cm), oprószyć go lekko mąką, następnie umieścić na nim ciasto i uformować kształt koła (Ø 26 cm), delikatnie rozciągając ciasto i ugniatając je palcami. Utworzyć ok. 2 cm brzeg na całym obwodzie ciasta i umieścić wraz z papierem do pieczenia na odwróconej do góry dnem blasze do pieczenia lub dużej desce. Na cieście rozsmarować sos pomidorowy.
- Ostrożnie zsunąć pizzę razem z papierem do pieczenia na rozgrzany kamień do pizzy. Piec 10-12 min (230°C). Pizzę wyjąć z piekarnika, rozłożyć na niej mozzarellę, następnie ponownie włożyć do piekarnika na 2-5 min (230°C) lub do momentu roztopienia się sera. Szybką pizzę neapolitańską podawać udekorowaną liśćmi bazylii.
Nie czekaj! Daj się porwać promocjom Vorwerk!
Fot. Vorwerk
Informacja prasowa