Hochland Kanapkowy czekoladowy nagrodzony

Czekoladowy Hochland na podium w konkursie „Smakuje dzieciom”
Podczas ostatniego Polskiego Kongresu Serowarskiego, w którym uczestniczyło ponad 250 przedstawicieli tego sektora, nie zabrakło najwyższych wyróżnień dla firmy Hochland Polska i produktów z jej szerokiej oferty. W konkursie „Smakuje dzieciom” w odsłonie ‘Open’ w kategorii ‘Małe co nieco’ srebrny medal otrzymał Hochland Kanapkowy czekoladowy.

W konkursie „Smakuje dzieciom” jurorami są dzieci, a  dokładnie uczniowie Szkoły Podstawowej nr 4 w  Żorach, którzy wybierają ich zdaniem najsmaczniejsze produkty. Tym razem mali eksperci uznali, że na drugie miejsce w kategorii ‘Open’ zasługuje serek Hochland Kanapkowy czekoladowy. Jak mówi Jacek Wyrzykiewicz, PR  & Marketing Services Manager w Hochland Polska: Kremowy serek twarogowy Kanapkowy czekoladowy to przekąska z charakterem dla entuzjastów słodkich smaków. Jest aksamitny i niesamowicie czekoladowy, ma krótką listę składników i dłuuugą listę zastosowań.

Przekonaj się sam/a, jak wyjątkowy jest Hochland Kanapkowy czekoladowy. Święta tuż tuż, a to super okazja, by przygotować dla gości pyszne babeczki, które skradną serca nie tylko dzieciaków!

Babeczki waniliowe z kremem z serka Hochland Kanapkowy czekoladowy

  • Czas przygotowania: 40 minut
  • Ilość: 12 sztuk

Składniki:

na babeczki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 80 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 50 g oleju rzepakowego

na krem:

  • 200 g serka kremowego czekoladowego Hochland Kanapkowy
  • 150 g owoców (borówki, maliny, truskawki)
  • 2 kostki gorzkiej czekolady

Przygotowanie:
Mąkę, proszek do pieczenia i cukier z wanilią mieszamy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej i jogurt. Łączymy z mąką i wszystko mieszamy łyżką do uzyskania gładkiej masy. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy do każdej ciasto do 2/3 wysokości. Babeczki pieczemy w  piekarniku nagrzanym do 180*C przez 20-25 minut. Studzimy. Serek kremowy mieszamy, żeby nie miał grudek, przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i szprycujemy krem na każdą babeczkę. Na wierzch układamy pokrojone owoce i ścieramy na tarce czekoladę.

Fot. Hochland Polska
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat