Dzień Chłopaka wypada jesienią, kiedy aura jest jeszcze bardzo przyjemna, a wokół mnóstwo bajecznie kolorowych liści, dlatego dobrym pomysłem będzie piknik na łonie natury. Nie zapomnijcie o smacznych pomysłach. Polecamy bagietkę faszerowaną mozzarellą, rukolą i szynką parmeńską. Jest szybka w przygotowaniu i naprawdę pyszna. Jeśli w tym dniu pogoda będzie kapryśna, piknik można przenieść do salonu. Koc piknikowy, kosz z przekąskami, kolorowe liści i piknikowy jesienny klimat gwarantowany! Pamiętaj o nastrojowych świecach, muzyce i wyłączeniu telefonu.
Bagietka faszerowana szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą
- Czas przygotowania: 30 minut
- Liczba porcji: 6
Składniki:
- 2 bagietki
- 100 g suszonych pomidorów
- 200 g rukoli
- 2 kule mozzarelli
- 100 g szynki parmeńskiej
- 2 łyżki Majonezu Hellmann’s Babuni
- 2 łyżki pesto
- 2 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
- Bagietkę podziel na kawałki o długości około 15 cm, następnie wydrąż środek bułki. Pesto połącz z majonezem.
- Na stole rozłóż folię spożywczą o długości mniej więcej 30 cm, nasmaruj ją olejem. Wyłóż na nią kolejno rukolę, szynkę parmeńską, majonez z pesto, suszone pomidory i mozzarellę porwaną na małe cząstki. Wszystko razem zawiń w rulon.
- Jeden koniec folii przełóż przez środek bułki i delikatnie przekładaj farsz do środka bułki. Następnie, delikatnie przytrzymując farsz, usuń folię z kanapki.
Fot. Knorr
Informacja prasowa