Jesienny czas woła nas

 Bagietka faszerowana szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą - przepis kulinarny.
Doskonałym sposobem na spędzenie tej wyjątkowej okazji może być wspólna aktywność – często najlepsze prezenty to te, których nie da się zapakować w ozdobną torebkę. Wspólne wyjście do kina lub do muzeum na tematyczną wystawę, a może na rolki? Wszystko zależy od temperamentu i zainteresowań osoby, której chcemy zorganizować miły dzień.

Dzień Chłopaka wypada jesienią, kiedy aura jest jeszcze bardzo przyjemna, a wokół mnóstwo bajecznie kolorowych liści, dlatego dobrym pomysłem będzie piknik na łonie natury. Nie zapomnijcie o smacznych pomysłach. Polecamy bagietkę faszerowaną mozzarellą, rukolą i szynką parmeńską. Jest szybka w przygotowaniu i naprawdę pyszna. Jeśli w tym dniu pogoda będzie kapryśna, piknik można przenieść do salonu. Koc piknikowy, kosz z przekąskami, kolorowe liści i piknikowy jesienny klimat gwarantowany! Pamiętaj o nastrojowych świecach, muzyce i wyłączeniu telefonu.

Bagietka faszerowana szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą

  • Czas przygotowania: 30 minut
  • Liczba porcji: 6

Składniki:

  • 2 bagietki
  • 100 g suszonych pomidorów
  • 200 g rukoli
  • 2 kule mozzarelli
  • 100 g szynki parmeńskiej
  • 2 łyżki Majonezu Hellmann’s Babuni
  • 2 łyżki pesto
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

  1. Bagietkę podziel na kawałki o długości około 15 cm, następnie wydrąż środek bułki. Pesto połącz z majonezem.
  2. Na stole rozłóż folię spożywczą o długości mniej więcej 30 cm, nasmaruj ją olejem. Wyłóż na nią kolejno rukolę, szynkę parmeńską, majonez z pesto, suszone pomidory i mozzarellę porwaną na małe cząstki. Wszystko razem zawiń w rulon.
  3. Jeden koniec folii przełóż przez środek bułki i delikatnie przekładaj farsz do środka bułki. Następnie, delikatnie przytrzymując farsz, usuń folię z kanapki.

Fot. Knorr
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat