Jesienny wieczór z przyjaciółmi

Chili con carne z kurczaka - przepis kulinarny.
Czujecie się samotni, a jesienna pogoda wcale nie poprawia nastroju? Zadzwońcie do znajomych lub rodziny i zaproście ich do siebie. Warto zadbać o smaczny dodatek na wieczór. Co powiecie na jednogarnkowe chili con carne z kurczaka? Serwowane z nachosami będzie smakować wyśmienicie. A może wolicie włoską kuchnię?

Postawcie na jednogarnkowy makaron z dodatkiem dyni. Podczas spotkania z bliskimi nie może zabraknąć atrakcji. Nie zapominajcie o planszówkach, które gwarantują dobrą zabawę. Masę śmiechu może dostarczyć karaoke. Z pewnością wieczór będzie obfitował w rozmowy i ciepły, przyjacielski klimat. Mamy nadzieję, że z naszą pomocą spędzicie przyjemne i smaczne wieczory!

Chili con carne z kurczaka

  • Czas przygotowania: 30 minut
  • Liczba porcji: 4

Składniki:

  • 300 g piersi z kurczaka
  • 1 opakowanie Fix Chili Con Carne Knorr
  • 120 g czerwonej fasoli z puszki
  • 200 g pomidorów z puszki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 300 ml wody

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę kroimy w kostkę, a następnie wrzucamy na patelnię i smażymy do zeszklenia.
  2. Mięso kroimy w paseczki i dodajemy do cebuli. Smażymy, aż będzie lekko rumiane.
  3. Fasolę oraz kukurydzę odcedzamy i przepłukujemy wodą. Pomidory siekamy i razem z sokiem oraz warzywami dodajemy do mięsa.
  4. Do Fix Knorr dodajemy 300 ml wody, mieszamy i przekładamy do składników na patelni. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy przez 8 minut. Aby dodać daniu dodatkowego aromatu, polecamy posypać je startym serem mozzarella.

Jednogarnkowy makaron

  • Czas przygotowania: 20 minut
  • Liczba porcji: 6

Składniki:

  • 200 g makaronu razowego typu spaghetti
  • 1 słoik Sosu do Spaghetti Bolognese Knorr
  • 400 g dyni piżmowej
  • 600 g pomarańczowych pomidorów
  • 150 ml śmietanki

Sposób przygotowania:

  1. Dynię myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce. Myjemy pomidory i kroimy na mniejsze kawałki.
  2. Do garnka wlewamy cały słoik sosu Knorr, śmietanę, a następnie doprowadzamy do wrzenia.
  3. Dodajemy pomidory, makaron oraz dynię. Wszystkie składniki gotujemy na małym ogniu, mieszając ostrożnie od czasu do czasu, przez ok 10 – 15 minut, aż makaron zmięknie. Danie serwujemy ze świeżymi listkami bazylii.

Jednogarnkowy makaron

Fot. Knorr
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat