Kanapka z awokado

Smaczne kanapki - przepis kulinarny.
Awokado w kanapce? To możliwe! Oto przepis.

Kanapka z awokado

Składniki

  • kromki pieczywa na zakwasie 2 sztuki
  • ser gouda 2 plastry
  • awokado 0.5 sztuki
  • ogórek 4 plastry
  • jajko 1 sztuka
  • jarmuż2 listków
  • Majonez Hellmann's Babuni 2 łyżki
  • kiełki lucerny 1 garść
  • sól i pieprz do smaku 1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1
Najpierw ugotuj jajka na twardo. W tym celu umieść jajka w garnku, zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień do niskiego i gotować przez 9 do 12 minut. Wyjmij jajko, pozwól mu ostygnąć w zimnej wodzie, a następnie pokrój obrane jajko na plasterki. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 2
W międzyczasie można również gotować jarmuż (użyj tylko liści i usuń twardą łodygę) w gorącej wodzie przez kilka minut, aby zmiękł na tyle, aby można go było ugryźć. Możesz również skropić kapustę oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, aby dodać jej dodatkowego smaku.

Krok 3
Lekko opiecz dwie kromki ulubionego chleba (w tosterze lub na patelni), a następnie posmaruj jedną z nich majonezem. Na wierzchu ułożyć plasterki ogórka, kiełki, jajko, awokado, plasterki sera i jarmuż. Na wierzchu ułożyć drugą kromkę chleba posmarowaną majonezem.

Fot. Hellmann's
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat