Kanapka z awokado

Hellmann’s w nowej odsłonie: przepisy na kremowe kanapki
Uwielbiasz awokado? Ten przepis jest dla ciebie.

Kanapka z awokado

Składniki

  • kromka pieczywa na zakwasie
  • 2 sztuki
  • ser gouda
  • 2 plastry
  • awokado
  • ½ sztuki
  • ogórek
  • 4 plastry
  • jajko
  • 1 sztuka
  • jarmuż
  • 2 listki
  • Majonez Hellmann's Babuni
  • 2 łyżki
  • kiełki lucerny
  • 1 garść
  • sól i pieprz
  • 1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1
Ugotuj jajka na twardo. Umieść jajka w garnku, zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Po zagotowaniu zmniejsz ogień do niskiego i gotuj przez 9 do 12 minut. Wyjmij jajko, pozwól mu ostygnąć w zimnej wodzie, a następnie pokrój obrane jajko na plasterki. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2
W międzyczasie można również gotować jarmuż (użyj tylko liści i usuń twardą łodygę) w gorącej wodzie przez kilka minut, aby zmiękł. Możesz również skropić kapustę oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, aby dodać jej dodatkowego smaku.

Krok 3
Lekko opiecz dwie kromki ulubionego chleba (w tosterze lub na patelni), a następnie posmaruj jedną z nich majonezem. Następnie układaj na niej plasterki ogórka, kiełki, jajko, awokado, plasterki sera i jarmuż. Na wierzchu połóż drugą kromkę chleba posmarowaną wcześniej majonezem.

Fot. Hellmann's
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat