Kanapka z łososiem

Smaczne kanapki - przepis kulinarny.
Łososiowe kanapki na śniadanie lub kolację. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.

Kanapka z łososiem

Składniki

  • filet z łososia 2 sztuki
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku 1 szczypta
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
  • świeży koperek 1 łyżeczka
  • ciabatta kromki 2 sztuki
  • Majonez Hellmann's Babuni 4 łyżki
  • liście sałaty 4 sztuki
  • ogórek 0.5 sztuki
  • drobno posiekana czerwona cebula 1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1
Rozgrzej grill lub patelnię na średnim ogniu. Posmaruj filety z łososia oliwą z oliwek, dopraw solą, pieprzem, skórką z cytryny, sokiem z cytryny i suszonym (lub świeżym) koperkiem. Umieść filety skórą do dołu na grillu lub patelni i grilluj je przez około 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż będą ugotowane i będą łatwo łuszczyć się widelcem. Gdy łosoś będzie już ugotowany, zdjąć go z ognia i odstaw na chwilę.

Krok 2
Przekrój ciabattę lub bagietkę na pół, tak aby kawałki chleba nie rozdzieliły się całkowicie (tworząc kieszeń) i posmaruj wnętrze obfitą ilością majonezu Hellmann's. Ułóż liście sałaty i filety z łososia na majonezie. Dodaj plasterki ogórka, czerwoną cebulę, koperek lub kiełki do smaku.

Krok 3
Podawaj natychmiast z ulubionym dodatkiem, takim jak frytki, sałatka coleslaw lub zwykła zielona sałata.

Fot. Hellmann's
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat