Kokosowa owsianka twarogowa

Przepis na pyszną owsiankę.
Kokosowa owsianka twarogowa to doskonały sposób na smaczne i sycące śniadanie. Połączenie prażonych płatków owsianych, wiórków kokosowych i twarogu sprawia, że jest jednocześnie delikatna i aksamitna. Słodycz miodu i świeżość sezonowych owoców dopełniają całość, tworząc idealną kompozycję na początek dnia.

Składniki (2-3 porcje):

  • 50 g płatków owsianych błyskawicznych
  • 250 ml wody Mama i ja
  • 20 g wiórków kokosowych
  • 100 g twarogu półtłustego
  • 1-2 łyżki miodu
  • Sezonowe owoce

Wykonanie:

  1. Na patelni podpraż płatki owsiane z wiórkami kokosowymi. Następnie dodaj wodę i gotuj ma małym ogniu kilka minut.
  2. Dodaj twaróg, miód i wymieszaj składniki. Gotuj jeszcze 2-3 minuty i przełóż owsiankę do miseczek.
  3. Dodaj świeże, sezonowe owoce. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Fot. Materiały prasowe
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama

 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat