Kremowa kanapka z indykiem

Smaczne kanapki - przepis kulinarny.
Indyk w roli głównej? Oto przepis na pyszne kanapki.

Kremowa kanapka z indykiem

Składniki

  • chleb żytni na zakwasie, kromki 4 sztuki
  • pieczony indyk 100 gramów
  • Majonez Hellmann's Babuni 80 gramów
  • roszponka 40 gramów
  • liście rukoli 10 gramów
  • pomidorki koktajlowe 140 gramów
  • kiełki buraka 20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1
Rozgrzej patelnię grillową lub opiekacz, opiecz w nim pieczywo.

Krok 2
Posmaruj majonezem podgrzane na grillu kromki chleba.

Krok 3
Na dwie kromki chleba nałóż roszponkę i rukolę, następnie plastry indyka i pokrojone pomidorki koktajlowe. Na wierzch dodaj kiełki.

Krok 4
Tak przygotowane kanapki przykryj pozostałymi dwoma kromkami chleba posmarowanymi majonezem.

Fot. Hellmann's
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat